Miliardarul Peter Thiel, cofondator al PayPal, a donat 1,25 de milioane dolari campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump, iar informaţia apărută weekend-ul trecut a provocat un val de indignare în Silicon Valley, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thiel îşi exprimase deja sprijinul pentru Trump, la Convenţia Republicană Naţională, dar donaţia este o deviere de la curentul din industria tehnologiei, care a donat circa 8 milioane de dolari campaniei candidatului democrat Hillary Clinton, faţă de doar 300.000 de dolari alocaţi contracandidatului său, potrivit Recode.

Peter Thiel, preşedinte al startup-ului Palantir, este şi partener part-time la Y Combinator, un accelerator de startup-uri important condus de Sam Altman, care duminică a scris pe Twitter că opiniile lui Trump”sunt un risc inacceptabil pentru America”.

Altman a adăugat că nu îl va concedia pe Thiel, ”pentru că este periculos de deschis un astfel de drum”.

Comentariile lui Altman au iritat-o însă pe Ellen Pao, cofondatoare a Project Include, o companie care ajută firmele de tehnologie să devină mai diverse.

Ea a criticat decizia lui Altman de a nu-l concedia pe Thiel.

”În timp ce cu toţii credem în libertatea de exprimare şi în platformele deschise, trebuie să tragem o linie aici. Suntem de acord că oamenii nu trebuie concediaţi pentru opiniile lor politice, dar acesta nu este un dezacord legat de politica fiscală ci despre promovarea urii şi a violenţei”, a scris Pao.

Ea a mai spus că a da mai multă putere cuiva a cărui ascensiune şi comportament provoacă frică unui număr atât de mare de oameni este inacceptabil.

”Atacurile lui Trump la adresa negrilor, mexicanilor, asiaticilor, musulmanilor şi evreilor, femeilor şi altora sunt mai mult decât discurs politic; alimentate de ură şi încurajarea violenţei, toate acestea ne fac să ne simţim în  nesiguranţă”, a scris ea.

La începutul lunii octombrie a fost publicată o înregistrare care datează de acum câţiva ani, în care Trump se exprimă jignitor la adresa femeilor. El şi-a cerut scuze pentru remarcile ”prosteşti”, pe care le-a descris drept discuţii de vestiar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.