Proiectul vizual cu caracter caritabil ”Angels”, creat de fotograful Alex Csiki, va fi lansat pe 1 octombrie, de la ora 20.00, la Arenele Romane, iar încasările obţinute în urma vânzării lucrărilor vor fi direcţionate integral către Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a incediului din Colectiv. Accesul publicului este liber şi se va face începând cu ora 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vocea evenimentului va fi asigurată de omul de radio Andrei Gheorghe.

Muza fotografului Alex Csiki a fost Tedy Ursuleanu, pe numele adevărat Mariana Oprea, supravieţuitoare a infernului serii de 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv, incendiu care a răpit 64 de suflete şi a mutilat alte peste 100 de vieţi. Numele proiectului nu este întâmplător. Tedy este cel mai bun exemplu de luptătoare autentică, trecând cu fruntea sus şi zâmbind prin momente de neimaginat pentru a duce o viaţă normală din nou.

La Arenele Romane vor fi expuse 24 de lucrări semnate de Alex Csiki, fotografii printate in format mare. Toate lucrările vor fi însoţite de certificat de unicitate, fiecare lucrare din cele 24 fiind creată într-un singur exemplar şi semnată de artist. Un album în format mic cu toate lucrările va fi de asemenea pus în vânzare pentru public.

Evoluţia lui Tedy a fost urmărită de foarte multe persoane. Mereu deschisă întrebărilor, cuvintele ei descriu cel mai bine lupta pe care o duce de peste 10 luni: “Pielea topindu-se ca o peliculă subţire de ceară, mirosul de carne arsă, fumul negru acoperindu-ne chipurile, părul arzând mocnit în îmbrăţisarea focului, strigăte de durere şi disperare. Acestea sunt amintirile mele dintr-o seară de vineri, concertul la care mi-am văzut pentru ultima oară o parte din prieteni. M-am trezit într-un spital, după o lună şi jumătate, cu degetele amputate, în incapacitatea de a vorbi, hrănită artificial, cu arsuri de gradul 2B si 3, pe 45% din suprafaţa corpului. În total peste trei luni de spitalizare, numeroase operaţii de amputaţie, plastie şi reconstrucţie, sute de ore de kinetoterapie pentru a-mi putea recăpăta mobilitatea braţelor şi a capului, în încercarea de a duce o viaţă cât mai aproape de normal, dar nimic din toate astea nu doare mai tare ca amintirea zilei de 30 octombrie”.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-al doilea album de studio, ”Mantras of War”, printr-un concert la clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în club şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de fani, fotografi şi ziarişti.

În afara celor 64 de tineri decedaţi, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.