Ministrul Sănătăţii a declarat, la finalul discuţiilor cu sindicaliştii din sănătate că nu înţelege de ce unii medici refuză semnarea contractelor pentru gărzi în condiţiile în care plăţile pentru medicii care efectuează servicii de gardă au crescut între 60% şi 90%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E un lucru pe care eu unul; eu, Vlad, nu-l înţeleg. Plata gărzilor se va face la cu totul alt nivel în momentul acesta. Nu este numai o promisiune a mea, o promisiune a ministrului Muncii sau a premierului, lucrurile s-au întâmplat deja. Avem o ordonanţă de urgenţă trecută prin Guvern săptămâna trecută. Eu nu înţeleg care este problema în acest moment. Nu văd niciun motiv pentru care medicii să nu semneze contractele. Eu  nu cred că vom avea o problemă. Eu nu cred că vom avea spitale care să nu aibă linii de gardă. Ar fi un lucru grav şi pentru mine, încă o dată, este un lucru de neînţeles. Creşterile plăţii gărzilor sunt de la 50% la peste 90%”, a declarat Vlad Voiculescu la finalul întâlnirilor cu sindicaliştii organizată la Ministerul Sănătăţii.

Declaraţiile ministrului vin în contextul în care mulţi dintre medicii care efectuează gărzi refuză în continuare să semneze contractele pentru prestarea acestor servicii.

Remuneraţiile stabilite pentru gărzile efectuate de medici au crescut semnificativ în urma unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvern. Astfel, un rezident de anul III dintr-o unitate clinică va avea o plată netă de 257 de lei în timpul săptămânii. De asemenea, o gardă pe timpul week-endului, va fi plătită cu un spor între 50% şi 100%, a mai spus Vlad Voiculesc.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat pe 8 august, la sfârşitul negocierilor cu sindicatele din sănătate, la care a participat alături de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că, prin majorarea plăţii gărzilor suplimentare, de la 1 octombrie, România va avea un sistem medical plătit mai adecvat, mai aproape de principiile acestei profesii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.