Unul dintre medicii demisionari de la Spitalul Floreasca a declarat că, după ce perioada de preaviz va expira, va fi nevoie ca spitalul să găsească alţi doctori, altminteri avionul, elicopterul şi ambulanţele SMURD Bucureşti cu medic nu vor mai pleca la intervenţii, fiind afectat şi dispeceratul Bucureşti care asigură comunicarea pentru zona de sud a ţării. Acelaşi medic a mai spus că aparatură nouă destinată Spitalului Floreasca, achiziţionată printr-un proiect al Ministerului Sănătăţii şi al Băncii Mondiale, a fost returnată în urma deciziei managerului interimar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Domnul manager a stabilit că nu este nevoie de acea aparatură şi că e mai bine să i se dea dânsului banii, că poate considera să cumpere altceva pentru spital în condiţiile în care acesta este un proiect al Ministerului Sănătăţii în colaborare cu Banca Mondială, început cu mulţi ani înainte, prin care se achiziţionează aparatură pentru mai multe spitale din ţară, nu doar pentru departamente de primiri urgenţe, ci şi pentru sălile de operaţii. Un ecograf performant pentru Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a sosit pe 9 august şi apoi a fost retras, iar în cursul săptămânii trecute au fost refuzate, nici măcar nu au mai venit până la spital cu ele, ventilatoare, trei ventilatoare”, susţine dr. Gabriela Bratosin, medic UPU-SMURD.

Medicul spune că va merge la serviciu în perioada de preaviz alături de ceilalţi colegi ai săi, urmând ca, la finalul acestei perioade, dacă nu sunt găsiţi înlocuitori, să fie blocată o bună parte a urgenţelor asigurate de SMURD.

"Aproape toţi ne vom da demisia, da. Garda Spitalului Floreasca nu va funcţiona. Când noi ne vom încheia preavizul, conform legii, pentru că vom sta în preaviz, trebuie să găsească alţi medici. Ideea per ansamblu nu este doar Unitatea de Primiri Urgenţe. Noi suntem SMURD Bucureşti. Avionul va sta la sol, elicopterul din Bucureşti va sta la sol, maşinile cu medic din Bucureşti deservite de personalul de la Floreasca nu vor mai pleca la intervenţii. Dispeceratul pe Bucureşti, care nu dispecerizează doar Bucureştiul, dispecerizează zona de sud a ţării, elicoptere, unităţi de transport neonatologic, totul se va opri. Trebuie să găsească alţi medici”, a adăugat doctorul Bratosin.

Ea a mai relatat şi că managerul le-a transmis de mai multe ori celor care asigură cazurile de urgenţă că sunt "la marginea medicinei” şi că la rapoartele de gardă pe spital nu au voie să vorbească despre niciun fel de problemă, ci doar despre câţi pacienţi s-au prezentat şi câţi au fost internaţi.

Mai mulţi medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au adunat, miercuri, în curtea spitalului, reclamând că nu mai pot lucra în condiţiile de acum şi că nu găsesc înţelegere la managerul unităţii medicale, Sorin Păun, care refuză să aprobe noi posturi sau să semneze pentru achiziţia de medicamente.

Medicii spun că 15 doctori şi-au scris demisiile, iar alţi 15 vor recurge la acestă măsură în perioada următoare.

Demisionarii spun că această situaţie a apărut de aproximativ două-trei luni şi, deşi a fost informat şi Ministerul Sănătăţii şi s-au găsit soluţii, au apărut alte probleme, în sensul că au dispărut alte medicamente sau s-au făcut achiziţii de aparatură nouă care apoi a fost retrasă, spunându-li-se că au tot ce le trebuie la UPU. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.