Un pakistanez care a incitat la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de însuşirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate a fost declarat indezirabil pentru România pe o perioadă de 10 ani, fiind luat în custodie publică pentru îndepărtarea de pe teritoriul naţional, anunţă Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informaţii, prin sentinţa nr. 2473/2016 din 30 august 2016, Curtea de Apel Bucureşti a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului pakistanez S.A. pentru o perioadă de 10 ani", precizează SRI.
Aflat în România în calitate de solicitant al dreptului de şedere în baza căsătoriei cu un cetăţean român, pakistanezul a intrat în atenţia SRI la sfârşitul anului trecut, când ar fi intrat ilegal în România.

"În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Concret, străinul s-a remarcat prin activităţi de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entităţi teroriste active în zona de origine, susţinând supremaţia islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoaşterea şi însuşirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate şi a componentelor acestora", arată SRI.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a sesizat, la propunerea SRI, Curtea de Apel Bucureşti, care a decis ca cetăţeanul pakistanez să fie declarat indezirabil, pentru implicarea în fapte care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. Ca urmare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, străinul a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrări, pentru îndepărtarea de pe teritoriul naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.