Chestorul de poliţie Carmen Ţuicu a fost numită, luni, în funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), fiind prima femeie care ocupă această poziţie din istoria Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Ţuicu a fost directorul Direcţiei Financiare a IGPR. Din decembrie 2016 a fost avansată în gradul de chestor de poliţie prin decretul preşedintelui Klaus Iohannis. Din funcţia de inspector-general adjunct va răspunde de crimalistică, logistică şi de atragerea de fonduri europene.

Este născută pe 28 mai 1971 şi este din Aiud, judeţul Alba. Şi-a început cariera în 1995 în Ministerul Apărării Naţionale încă de când era studentă în ultimul an la Academia de Studii Economice din Bucureşti, potrivit CV-ului oficial. Din 1996 s-a mutat la Direcţia Buget Contabilitate, Serviciul Buget din IGPR unde a lucrat timp de 11 ani ca ofiţer specialist. Din 2007 a condus acest serviciu până în 2010 când a devenit directorul Direcţiei Financiare a IGPR, se mai arată în curriculum vitae.

Carmen Ţuicu este membru al Corpului Experţilor Contabili Autorizaţi din România din 2009.

În istoria Poliţiei Române nu a mai existat o femeie care să ocupe funcţia de adjunct al inspectorului general.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.