Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dezvăluit că, pentru combaterea ţânţarilor din Bucureşti au fost cheltuiţi anual, peste patru milioane de euro, însă urmează ca Centrul de Protecţia Plantelor din subordinea PMB, împreună cu RADET, Apa Nova şi RATB să achiziţioneze substanţele iar întreaga operaţiune ar putea costa 200 de mii de euro, de 20 de ori mai puţin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Firea consideră că externalizarea operaţiunilor de combatere a ţânţarilor a fost una păguboasă, cheltuindu-se anual peste patru milioane de euro pentru un contract care s-a prelungit în mai multe mandate ale primarilor.

„Era un contract de 4 milioane de euro, iar prin propunerea pe care am făcut-o, Centrul de Protecţia Plantelor din subordinea Primăriei Generale a Capitalei precum şi RADET, RATB şi Apa Nova au fost de acord ca, fiecare în parte, împreună cu acest Centru de Protecţia Plantelor să achiziţioneze substanţa, au la dispoziţie şi maşini şi aparatură, se ajută între ele, iar operaţiunea de «desţânţărizare» nu va costa mai mult de 200 de mii de euro. Iar primăria plătea patru milioane de euro” a spus Gabriela Firea, invitată la Antena 3.

Campania de combatere a ţânţarilor din capitală a fost întârziată din cauza faptului că licitaţia a fost contestată. Primarul General spune că se va face un audit al achiziţiilor publice şi unul financiar, iar astfel vor fi identificate contractele care sunt păguboase pentru municipalitate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.