Dan Condrea a transferat peste 500.000 de euro din conturile personale în conturile deţinute de Uliana Ochinciciuc şi de fratele acesteia, după ce scandalul Hexi Pharma a izbucnit în presă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 29 aprilie 2016 - 13 mai 2016, Dan Condrea a transferat 229.024 de euro în conturile Ulianei Ochinciuc şi 320.000 de euro în conturile lui Radu Ochinciuc, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a banilor, susţin procurorii DNA.

"Sumele obţinute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost transferate în conturile bancare deschise în Cipru şi în România de către suspectele Hatom Limited şi Chemical & Pharmaceutical Solutions", potrivit DNA.

Sumele respective ar fi revenit în România, fie în conturile bancare personale ale lui Condrea şi ale tatălui său (suma totală - 1.239.900 euro), fie în conturile unei reţele formate din nouă societăţi comerciale controlate de suspectul Miron-Victor Panaitescu, în baza unor operaţiuni de consultanţă fictive prin care se urmărea să se ascundă originea infracţională a banilor (suma totală - 2.768.050 euro), mai susţine DNA.

Plăţile se realizau prin internet banking sau cu ajutorul unui dispozitiv token, iar o parte din aceşti bani au fost retraşi în numerar şi au fost folosiţi pentru achiziţia de bunuri imobile atât de persoanele implicate în săvârşirea de infracţiuni, cât şi de persoane apropiate acestora, precizează anchetatorii.

Procurorii DNA au dispus, joi, efectuarea urmăririi penale faţă de Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, pentru complicitate la evaziune fiscală, în timp ce Miron-Victor Panaitescu, fostul partener de afaceri al lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, fosta concubină a lui Condrea şi fratele ei, Radu Ochinciuc, sunt acuzaţi de spălare a banilor. Totodată, Uliana şi Radu Ochinciuc au fost puşi sub control judiciar.

De asemenea, procurorii DNA  au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de SC Hexi Pharma CO SRL sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, în timp ce CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd şi Hatom Limited SRL, ambele din Cipru sunt suspectate de de complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în perioada 2008 - 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a evidenţiat în actele contabile operaţiuni fictive de intermediere a achiziţiilor de bunuri, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat cu o sumă estimată, în această etapă a cercetărilor, la 7.816.485 lei (echivalentul a 1.737.417 euro).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.