Doi cetăţeni bulgari au fost surprinşi în flagrant în timp ce ridicau dispozitive de copiere a datelor de pe cardurile bancare, pe care le montaseră la un bancomat din Bucureşti, unul dintre bărbaţi fiind ulterior arestat. Datele cardurilor compromise erau transcrise pe carduri blank, care erau ulterior folosite pentru a retrage bani din Belize, Jamaica, Guatemala şi Indonezia, potrivit Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unuia dintre cei doi cetăţeni bulgari, Yosif Yosifov,  pentru operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, transfer neautorizat de date informatice, complicitate la efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi falsificare a instrumentelor de plată electronică.

Cei doi cetăţeni bulgari au fost surprinşi în flagrant în timp ce demontau mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare, de la un ATM aflat în apropierea staţiei de metrou Tineretului. În urma percheziţiei corporale efectuate asupra celor doi şi a autoturismului folosit de aceştia, poliţiştii au descoperit dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare şi a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri.

Procurorii susţin că inculpatul Yosif Yosifov ar fi instalat, începând cu luna martie, dispozitive pentru copierea datelor, pe opt ATM -uri aparţinând mai multor  bănci din Bucureşti, iar ulterior a demontat si ridicat instrumentele respective împreună cu datele conţinute de acestea.

Ulterior, aceste date erau decriptate şi corelate cu imaginile surprinse de camerele de înregistrare (confecţionate artizanal şi montate la ATM) de alţi membri ai reţelei aflaţi pe teritoriul Bulgariei, în vederea efectuării de retrageri frauduloase de numerar prin intermediul unor instrumente de plată electronică falsificate.

Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală a dispus, duminică, arestarea preventivă a inculpatului Yosif Yosifov pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Bucureşti, care au luat parte la flagrant, cei doi cetăţeni bulgari  aveau complici şi în Belize, Jamaica, Guatemala şi Indonezia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.