Ministerul turc de Externe l-a convocat săptămâna trecută pe ambasadorul german Martin Erdmann, după ce postul de televiziune de la Berlin NDR a difuzat la 17 martie un material satiric de două minute în care era ironizat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relatează luni Der Spiegel, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE german a refuzat să comenteze informaţiile, în timp ce oficialii turci nu au putut fi contactaţi.

Informaţia vine în condiţiile în care cancelarul german Angela Merkel încearcă să strângă relaţiile cu Turcia, stat candidat la UE, de al cărei ajutor este nevoie pentru a gestiona criza refugiaţilor din Europa.

Merkel a fost unul dintre artizanii acordului controversat semnat de UE şi de Turcia luna aceasta, menit să pună capăt afluxului de migranţi ilegali din Europa. În schimb, Ankara primeşte o serie de avantaje financiare şi politice.

Erdogan a criticat vehement diplomaţii occidentali care au mers vineri la tribunalul din Istanbul pentru a-şi exprima susţinerea pentru redactorul-şef al ziarului Cumhuriyet, Can Dundar, şi pentru colegul său, Erdem Gul,  judecaţi pentru spionaj.

Erdogan este cunoscut pentru faptul că nu tolerează criticile. Procurorii turci au deschis aproape 2.000 de cazuri împotriva unor persoane care l-ar fi insultat pe Erdogan de când a devenit preşedinte, în urmă cu 18 luni. Printre cei vizaţi se numără caricaturist, profesori universitari şi chiar elevi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.