Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, a declarat, joi, că reabilitarea staţiilor de monitorizare a calităţii aerului este un proiect prioritar, pentru care ministerul va aloca anul acesta 35 de milioane de lei în ţară, dintre care 3 milioane de lei în Bucureşti, dar aceasta nu înseamnă că vom avea un aer mai bun, trebuind luate măsuri pentru ca România să nu intre în procedură de infringement.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Palmer a fost întrebată, joi, după întâlnirea pe care a avut-o cu primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, despre situaţia staţiilor de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti şi despre procedura de infringement de care este vizată România pentru calitatea aerului.

Ministrul a spus că unele staţii de monitorizare din Capitală nu mai sunt funcţionale şi că reabilitarea întregii reţele din ţară, prin înlocuirea unor echipamente, este o prioritate a ministerului, care alocă anul acesta 35 de milioane de lei, dintre care 3 milioane de lei în Bucureşti, în acest scop.

”Măcar vom avea date mai bune despre calitatea aerului, nu înseamnă că vom avea un aer mai bun”, a spus Palmer.

Despre procedura de infringement pe calitatea aerului pe care Comisia Europeană ar putea să o declanşeze împotriva României, Palmer a precizat că sunt vizate trei oraşe: Bucureşti, Braşov şi Iaşi.

Ea a mai precizat că la Braşov s-au luat măsurile necesare, la Bucureşti s-a întocmit planul de fezabilitate şi se lucrează la planul de măsuri, iar Iaşiul este la faza de plan de fezabilitate.

Legat de calitatea aerului, ministrul a mai spus că Administraţia Fondului pentru Mediu va finanţa noi programe: Rabla Plus, ce va include infrastructură pentru automobilele electrice, şi Casa Verde Plus, pentru clădiri verzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.