”Wicked”, un musical ce prezintă poveştile de viaţă ale vrăjitoarelor din ”The Wizard of Oz”, este show-ul care a ajuns cel mai repede la încasări de 1 miliard de dolari, pe Broadway, informează site-ul publicaţiei americane The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Wicked” este cel de-al treilea musical care reuşeşte această performanţă financiară, dar cel mai rapid dintre ele, din întreaga istorie a show-urilor puse în scenă pe Broadway.

Producătorii acestui spectacol au confirmat, marţi, faptul că ”Wicked” a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari, în urma reprezentanţiilor sale de la Teatrul Gershwin din New York. 

Primul musical care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari a fost ”The Lion King”, în 2013, după 16 ani în care a fost jucat pe Broadway. Musicalul ”The Phantom of the Opera” a avut nevoie de 27 de ani pentru a reuşi aceeaşi performanţă, în 2015. 

În schimb, ”Wicked” a fost mult mai rapid, reuşind să ajungă la acest prag, marţi, după 12 ani şi jumătate de la prima sa reprezentaţie. 

Musicalul ”Wicked” a avut premiera în 2003, la Teatrul Gerswhin, şi de atunci a fost jucat fără pauză, obţinând cu regularitate încasări de peste 1 milion de dolari pe săptămână. În prezent, acest show ocupă locul al 10-lea în topul celor mai longevive spectacole de pe Broadway.

Spectacolul a fost jucat nu doar pe Broadway, ci şi în alte oraşe nord-americane, precum Chicago, Los Angeles şi San Francisco. De asemenea, a fost pus în scenă în peste 100 de oraşe din 14 ţări şi tradus în şase limbi. În total, show-ul a fost văzut de aproape 50 de milioane de spectatori din lumea întreagă.

Având la bază romanul ”Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West”, publicat de romancierul american Gregory Maguire în 1995, musicalul ”Wicked” are o coloană sonoră compusă de Stephen Schwartz şi un libret scris de Winnie Holzman. Regizorul show-ului este Joe Mantello.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.