Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, marţi, prelungirea cu nouă ani a licenţelor audiovizuale ale posturilor de televiziune TVR1, TVR2 şi TVR Internaţional, care urmau să expire pe 15 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată de mebrii Consiliului în unanimitate, la şedinţă fiind prezenţi Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Buda, Lorand Turoş şi Valentin Jucan.

TVR 1 a solicitat modificarea structurii seviciului de programe, astfel încât producţia proprie să reprezinte 65%, spre deosebire de 66%, procent aprobat pe 6 octombrie 2015, producţiile audiovizuale ale altor producători să reprezinte 35 de procente, faţă de 31,5, iar programele retransmise, 0% faţă de 2,5%.

Postul de televiziune a mai cerut modificarea structurii estimative a serviciului de programe pe tipuri de programe/emisiuni, astfel încât programelor de informare să le revină 29 de procente, faţă de 36, programelor educative 12%, faţă de 10,75%, iar programelor culturale 9%, faţă de 8%.

TVR 2  a cerut modificarea structurii programelor după surse de provenienţă, astfel încât producţia proprie să reprezinte 58,5%, faţă de 60,5%,  iar producţiile audiovizuale ale altor producători să reprezinte 37%, faţă de 35%.

Postul de televiziune a mai solicitat ca programele de informare să reprezinte 19 procente, faţă de 19,5, iar programele culturale să reprezinte 30%, faţă de 30,5%.

TVR Internaţional a cerut modificarea structurii serviciului de programe, astfel încât postul să aibă 81,31% producţie proprie, aceasta fiind de 15,77%, restul până la 81,31% constituind producţii proprii SRTV.

O altă solicitare a postului de televiziune a fost ca producţiile audiovizuale ale altor producători să fie difuzate în proporţie de 14,29%, faţă de 24,49%, aşa cum a fost aprobat în martie 2013, iar programele retransmise de TVR 1 şi TVR 2 să reprezinte 4,4%, faţă de 24,49%.

TVR Internaţional a mai cerut ca programele de informare să crească la 37,4%, faţă de 23,77%, programele educative la 7,11%, faţă de 21,54%, iar programele culturale la 13,57%, faţă de 23,23%.

De asemenea, CNA a votat în unanimitate modificarea denumirii canalului secundar, din TVR în ”TVR Moldova”, precum şi modificarea structurii serviciului său de programe, astfel încât producţia proprie să fie de 15%, completată de producţii SRTV până la 70%, faţă de 5,95%.

Pe de altă parte, Consiliul a respins solicitarea MAE de includere a TVR Internaţional în oferta companiilor de cablu din România, pentru că lista televiziunilor incluse în lista ”must carry” a fost publicată deja.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.