Un waveboard are un design foarte unic şi diferit faţă de majoritatea plăcilor de pe piaţă. Placa are doar două roţi, care se pot roti la 360 de grade, amplasate sub două punţi separate care sunt conectate printr-o bară de torsiune cu arc. Punţile sunt capabile să se răsucească în sens opus una faţă de cealaltă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această tehnologie este cea care permite ca placa de valuri să fie propulsată fără ca picioarele dvs. să fie nevoite să atingă vreodată pământul. Roţile sunt dimensionate la 77mm şi 85A, iar rulmenţii sunt ABEC5. Roţile pentru placă de valuri sunt concepute pentru a suporta uzura unei utilizări continue.

Waveboard-ul a fost inventat de Raymond L. Adams JR

Un waveboard este asemanator cu un skateboard, dar construit pe un sistem de echitaţie numit caster board. Placa se deplasează pe două platforme care pivotează independent, fiecare cu o rotiţă cu o singură roată. Astfel, fiecare roată este capabilă să se rotească la 360°.

Platformele sunt conectate printr-o bară de torsiune care le permite să pivoteze în jurul axei X. La unele modele, această bară de torsiune se roteşte independent de cele două platofrme, permiţând utilizatorului să se muleze pe suprafeţe.

Mersul pe waveboard este cunoscut şi sub numele de street surfing sau J-Boarding în alte ţări. Se poate distinge de majoritatea celorlalte plăci prin metoda de propulsie - utilizatorul îşi roteşte piciorul din spate înainte şi înapoi sau mişcă întreaga placă într-o mişcare transversală a valurilor sau o mişcare în formă de „S”.

Acest tip de propulsie este folosit şi de snakeboard-uri (ale căror două platforme pivotează în jurul axei Y), deşi dinamica este diferită. Această formă de propulsie permite utilizatorului să se deplaseze atât la urcare, cât şi la coborâre, fără a lua piciorul de pe placă, aşa cum trebuie să se întâmple pe un skateboard. Street Surfing a fost prima companie care a fabricat waveboard-uri.

Care sunt componentele unui waveboard

În partea de sus a punţii se află plăcile frontale şi aderenţa. În afara fiecărei punţi sunt plăci de tracţiune. Aceste plăci de tracţiune vă oferă aderenţă în jurul întregului perimetru al fiecărei punţi. Prin urmare, dacă picioarele alunecă dintr-un motiv oarecare, plăcile de tracţiune se vor prinde de pantof şi vă vor ţine pe placă.

În mijlocul părţii de sus a fiecărei plăci se află plăcuţele de tracţiune. Aceste plăcuţe de tracţiune sunt mici secţiuni de aderenţă care se agaţă de mijlocul pantofului dumneavoastră şi, de asemenea, ajută la îmbunătăţirea aspectului plăcii.

Ultimele lucruri din partea de sus a punţilor sunt plăcile de punte interschimbabile. Există punţi argintii, verzi, portocalii, roşii, roz şi în carouri care pot fi puse pe orice waveboard. Aceste punţi au legătură cu designul şi aspectul plăcii şi au fost create interschimbabile, astfel încât să vă puteţi personaliza placa.

Pe partea inferioară a fiecărui waveboard, plasticul este sablat pentru protecţie. Tot aici se află şi şuruburile pentru a scoate o placă de punte şi a o schimba. Cele două punţi sunt conectate de o bară de torsiune cu încărcare prin arc. Aceasta este cea mai importantă tehnologie a plăcii de valuri. Această bară de torsiune este cea care permite ca fiecare punte să se rotească individual pentru a produce mişcarea de care aveţi nevoie pentru a vă propulsa fără a vă împinge vreodată de pe sol.

Cum se foloseşte un waveboard

Pentru a merge cu succes pe un waveboard, dacă obişnuiţi să vă puneţi piciorul stâng pe platforma din faţă când folosiţi un skateboard sau o trotineta electrica, veţi face acelaşi lucru şi în acest caz.

Faceţi un mic salt înainte, folosiţi piciorul drept pe platforma din spate şi mişcaţi-l rapid înainte şi înapoi pentru a prinde viteză. Apoi, după ce aţi căpătat viteză, mişcaţi-vă corpul în formă de „S” înainte şi înapoi, ceea ce vă va ajuta să prindeţi şi mai multă.

Întoarcerea cu o placă de valuri diferă de metoda convenţională de întoarcere pe o placă de skateboard; utilizatorul trebuie să flexeze partea din faţă a plăcii în direcţia în care doreşte să se întoarcă. Pentru a face o întoarcere mai bruscă, acesta trebuie să flexeze partea din spate a plăcii în direcţia opusă, precum şi să flexeze partea din faţă a plăcii în direcţia dorită.

Picioarele dvs. nu trebuie să atingă niciodată pământul atunci când vă daţi cu un waveboard şi, din această cauză, este posibil ca roţile să se uzeze mult mai repede. Totuşi, roţile unui waveboard de calitate vă permit să vă plimbaţi mai mult timp înainte de a fi nevoie să le schimbaţi.

Roţile care se rotesc la 360 de grade se conectează la punţile care sunt fabricate din plastic ABS de înaltă calitate şi foarte rezistent. Plasticul ABS a fost folosit datorită rezistenţei pe care o are. Placa poate suporta multă uzură fără a se rupe.

Singurul dezavantaj este că placa este puţin mai grea decât majoritatea plăcilor, deşi greutatea nu va conta atunci când vă plimbaţi pe stradă cu un waveboard sub picioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.