eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert şi Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiaţii ucraineni care au fost nevoiţi să îşi părăsească ţara din cauza conflictului militar şi se află pe teritoriul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donaţia cuprinde produse de igienă personală, lenjerii de pat, saltele, pături, lăzi frigorifice, baterii externe sau lanterne şi este direcţionată către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în scopul gestionării eficiente a acestor resurse menite a în a sprijini cetăţenii ucraineni, fugiţi din calea războiului.

Potrivit Poliţiei de frontieră române, pe teritoriul României intraseră, ieri, 14.475 de cetăţeni ucraineni care au nevoie de acoperirea necesităţilor pe perioada tranzitului sau a şederii pe termen lung în România.

„Lecţia solidarităţii ne-a demonstrat tuturor în aceste zile, că împreună, prin eforturi susţinute şi integrate, România poate fi un adevărat sprijin pentru toţi cei care sunt victime directe ale conflictului militar izbucnit de mai bine de două săptămâni în Ucraina. Prin comunicarea permanentă care există între instituţiile guvernamentale şi societatea civilă, acţiunile de sprijin derulate conduc negreşit la continuarea procesului de coordonare integrată a tuturor eforturilor şi ajutoarelor provenite din partea societăţii civile în scopul eficientizării întregului mecanism de sprijin acordat cetăţenilor ucraineni. Astfel, doresc să mulţumesc eMAG, tuturor partenerilor şi reprezentanţilor societăţii civile care s-au alăturat acestui scop nobil de a-şi ajuta semenii”, a declarat Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania a spus: „Solidaritatea românilor pentru a ajuta refugiaţii este impresionantă. Aşa trebuie să fie şi solidaritatea companiilor. Întotdeauna am găsit la eMAG, Mobexpert şi Mastercard deschidere din toate punctele de vedere. Am mai făcut bine împreună, la începutul pandemiei sau cu alte ocazii, aşa facem şi acum.  Donăm cu gândul la cei care au nevoie de noi şi cu speranţa că mâine va fi mai bine”.

„Spectrul unui război atât de aproape de noi era până ieri de neconceput. Drama prin care trec vecinii noştri ucraineni nu are cum să ne lase indiferenţi. Orice ajutor nu poate fi decât binevenit, cu toţii avem obligaţia de a ne implica‘’,  a adăugat Dan Şucu, Mobexpert.

Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia a spus: „Mulţi oameni şi-au lăsat în urmă viaţa pentru o zi de mâine plină de neprevăzut. În asemenea momente de nedescris, solidaritatea este singura reacţie posibilă, singurul mod în care trebuie să răspundem cu toţii. Fiecare efort contează, fiecare ajutor aduce speranţă, dincolo de orice graniţe”.

La rândul său, Tudor Manea, CEO eMAG a declarat: „Aşa cum familiile românilor din toată ţara au oferit adăpost vecinilor lor nevoiţi să lase în urmă totul, şi noi, mediul privat, avem datoria să arătăm aceeaşi responsabilitate în faţa tragediei pe care aceşti oameni o trăiesc. Încercăm să ajutăm cât putem de mult cu donaţii şi facem apel la toţi cei care pot să ni se alăture”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.