Iulius Mall, parte a celui mai mare ansamblu mixed-use de regenerare urbană din vestul ţării, Iulius Town Timişoara, a primit certificarea LEED® GOLD din partea US Green Building Council. Compania IULIUS deţine singura reţea naţională de mall-uri certificată LEED® din România, toate proiectele sale fiind orientate către alinierea la standardele internaţionale de sustenabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Certificarea din punct de vedere sustenabil a întregului portofoliu de operaţiuni IULIUS, inclusiv a proiectelor aflate în dezvoltare, este parte a strategiei de sustenabilitate a grupului IULIUS, axată pe trei piloni principali - mediu, investiţiile în oameni şi comunitate - punând accent pe cele mai bune practici ce ţin de guvernanţa corporativă şi etica în afaceri.

Cu 105.000 mp închiriabili, Iulius Mall Timişoara deţine cea mai mare suprafaţă de shopping din afara Capitalei, după ce, în anul 2019, a fost integrat în ansamblul mixed-use Iulius Town. Astfel, o zonă cu un caracter industrial a fost revitalizată într-un lifestyle center occidental, printr-o investiţie totală ce depăşeşte 442 de milioane de euro.

De curând, Iulius Mall a primit certificarea LEED® Gold din partea US Green Building Council, după ce, în 2014, fusese certificat LEED® Silver. Procesul de certificare este un angajament continuu asumat pentru a reduce amprenta de carbon a Iulius Mall. Distincţia obţinută anul acesta a marcat progresul Iulius Mall, datorită atenţiei acordate gestionării sustenabile a spaţiilor verzi, a suprafeţelor exterioare şi a deşeurilor, a îmbunătăţirii eficienţei energetice, a reducerii consumului de apă şi asigurării unei calităţi ridicate a aerului interior.

„Suntem deosebit de încântaţi de faptul că, în urma investiţiilor realizate şi a politicilor implementate, Iulius Mall a reuşit să evolueze la capitolul <<clădire verde>> şi să înregistreze performanţe majore la nivelul indicatorilor de sustenabilitate. Totodată, rezultatul este cea mai bună dovadă de recunoaştere a faptului că proiectele noastre contribuie la crearea unor comunităţi mai durabile şi reprezintă paşi concreţi spre un mediu mai sănătos şi prietenos cu oamenii”, a declarat Dan Adrian Chelaru, Group Sustainability Officer al companiei IULIUS.

„Certificarea LEED® Gold obţinută de Iulius Mall reprezintă confirmarea alinierii la practicile sustenabile de operare şi mentenanţă internaţionale. Ne bucurăm că am făcut parte din acest proces, în care Iulius Mall a demonstrat că o echipă dedicată şi investiţiile pentru un viitor sustenabil generează efecte imediate în eficienţa consumului de energie, optimizarea consumului de apă, protecţia mediului înconjurător prin gestionarea sustenabilă a deşeurilor şi implementarea de politici de achiziţii şi curăţenie ecologice”, a declarat Roxana Isopescu, LEED AP O+M, Senior Sustainability Consultant, Green and Healthy Buildings Certifications Division, Colliers.

Pe lângă respectarea celor mai înalte cerinţe tehnice moderne, soluţiile implementate, confort şi siguranţă, Iulius Mall dispune, prin localizarea în ansamblul Iulius Town, de 600 locuri de parcare pentru biciclete, de spaţii de încărcare pentru maşinile electrice, acces foarte bun la mijloacele de transport în comun, pentru a reduce poluarea şi diminuarea folosirii maşinilor personale, şi de acces la un parc de aproximativ 5 hectare.

Despre LEED®

Sistemul de rating LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design), elaborat de U.S. Green Building Council, reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor, care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor. A fost conceput în anul 1993, în Statele Unite ale Americii, şi s-a răspândit în întreaga lume, fiind utilizat în 167 ţări, pe toate continentele.

Despre IULIUS

Compania IULIUS este singurul dezvoltator şi operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experienţă de peste 20 de ani în real estate. Portofoliul este compus din două proiecte mixte (Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara), reţeaua naţională Iulius Mall (Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava) şi 13 clădiri de birouri clasa A (7 la Iaşi şi câte 3 la Cluj-Napoca şi Timişoara).

Sustenabilitatea este integrată în modelul de business IULIUS. Compania deţine singura reţea naţională de mall-uri certificată LEED® din România. Totodată, imobilele de birouri din portofoliu au certificări pentru clădiri verzi. În ansamblul Iulius Town Timişoara, United Business Center 3 a fost certificată LEED® PLATINUM, United Business Center 1  - LEED® Gold Core&Shell Development, iar United Business Center 2  - LEED® Gold Existing Buildings Operations and Maintenance.

Ansamblul mixt Palas Iaşi este singurul proiect certificat LEED® Neighborhood Development din Europa Centrală şi de Est. Totodată, Palas Campus, cel mai mare pol de business din afara Capitalei, care se construieşte la Iaşi, se află simultan în două procese de certificare – EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) şi LEED®.

Despre Colliers

Colliers este membru activ al USGBC încă din anul 2008, fiind parte din cea mai importantă coaliţie de lideri care lucrează pentru transformarea modului în care clădirile şi comunităţile sunt proiectate, construite şi operate.

GBCI (Green Building Certification Institute) a desemnat Colliers LEED® Proven Provider™ pentru standardul de certificare LEED O+M şi standardul de certificare LEED ID+C. Programul LEED Proven Provider a fost dezvoltat pentru a eficientiza procesul de verificare LEED pentru organizaţiile cu experienţă, care demonstrează rezultate excelente şi consecvente în administrarea proiectelor LEED.

Colliers este una dintre primele firme de consultanţă imobiliară din România care oferă servicii de consultanţă pentru certificările LEED, BREEAM şi WELL de peste 10 ani, cu un portofoliu de peste 3,2 milioane mp de proiecte certificate sau în curs de certificare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.