Suprafeţele frigiderelor şi ale congelatoarelor par să atragă murdăria, în special în jurul mânerelor. Chiar şi feroneria unui frigider încorporabil prezintă amprente şi pete. Totuşi, vă puteţi asigura că frigiderul sau congelatorul dvs. arată strălucitor şi luminos folosind una dintre următoarele metode:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
  • Frecaţi-l cu un amestec de părţi egale de amoniac şi apă.
  • Frecaţi-l cu apă minerală, care curăţă şi lustruieşte un frigider încorporabil, în acelaşi timp.
  • Pentru un finisaj mai lucios, spălaţi şi clătiţi suprafaţa, apoi aplicaţi ceară de maşină şi lustruiţi-o cu o cârpă moale şi curată.
  • Dacă aveţi o combină frigorifică Beko, lustruiţi orice suprafaţă cromată cu o cârpă înmuiată în alcool.

Păstraţi-l închis etanş

Garnitura flexibilă de cauciuc sau de plastic care încadrează marginea interioară a uşii unui frigider încorporabil etanşează aerul rece înăuntru şi aerul cald afară. Când curăţaţi frigiderul, nu o neglijaţi. Ştergeţi murdăria - şi mucegaiul - cu o cârpă moale umezită cu alcool şi terminaţi prin a freca garnitura cu puţin ulei pentru bebeluşi, pentru a preveni crăparea.

Frecaţi cu sare

Când se înghesuie cumpărături noi în frigider, este prea uşor să se deplaseze în spate un bol mic de sos, care apoi se înghesuie într-un colţ şi începe să se scurgă. Pentru a scăpa de orice mizerie care poate rezulta, presăraţi-o cu sare. Apoi înmuiaţi un burete abraziv în apă fierbinte şi frecaţi viguros pata. Repetaţi până când dispare, ştergând de fiecare dată zona cu un prosop de hârtie.

Mirosuri ciudate în frigider

Dacă nisipul pentru pisici poate absorbi mirosurile cu adevărat înţepătoare care emană din litiera pisicii dumneavoastră, cu siguranţă poate absorbi mirosurile mai puţin puternice care apar atât de uşor într-un frigider încorporabil. Păstrarea unui bol mic, neacoperit, cu nisip natural de argilă pentru pisici pe un raft al frigiderului va ajuta la eliminarea mirosurilor, înainte ca acestea să se instaleze.

Pentru a diminua mirosurile din frigider, decojiţi un cartof crud, tăiaţi-l în două şi aşezaţi fiecare jumătate pe o farfurie mică. Aşezaţi apoi jumătăţile de cartof pe rafturi diferite din frigider. Când suprafaţa tăiată se înnegreşte, tăiaţi partea neagră şi plasaţi din nou cartoful în frigider, cu puterile sale absorbante refăcute.

Depozitaţi în frigider trei sau patru bucăţi de cărbune activat pentru a absorbi mirosurile. Puneţi-le într-o pungă mică de plasă pe un raft din spate. După o lună, reîmprospătaţi bucăţile încălzindu-le într-o cratiţă din oţel inoxidabil, asigurându-vă că bucătăria este bine ventilată. Când se răcesc, puneţi-le din nou în frigider.

Mucegaiul şi putrefacţia pot pune stăpânire pe frigiderul dvs. iar pentru a le alunga mirosurile este nevoie de o acţiune drastică. Stoarceţi o lămâie într-o cană cu apă şi includeţi şi coaja în amestec. Scoateţi frigiderul din priză şi goliţi-l (am spus că este drastic), punând îngheţata şi alte produse congelate într-o cadă, chiuvetă sau într-o ladă frigorifică plină cu gheaţă. Apoi, puneţi apa cu lămâie la microunde până aproape de fierbere şi puneţi-o în interiorul frigiderului gol. Închideţi uşa şi lăsaţi dezodorizantul să stea timp de o jumătate de oră. Aburii de citrice vor împrospăta mirosul şi vor înmuia orice depozite de alimente acumulate. Scoateţi vasul, spălaţi interiorul frigiderului şi reaprovizionaţi-l.

Modalităţi de a accelera dezgheţarea congelatorului

Dacă aveţi un congelator care nu se dezgheaţă singur, puteţi accelera dezgheţarea sa, pentru a împiedica ca alimentele congelate să se strice sau să se înmoaie. Acceleraţi procesul îndreptând un uscător de păr cu jet de aer cald spre gheaţă.

Un alt truc este să fierbeţi apă în câteva oale, să le aşezaţi în congelator (pe trepieduri, dacă raftul este din plastic) şi să închideţi uşa congelatorului pentru a reţine aburul. În cel mai scurt timp ar trebui să puteţi desprinde plăci mari de gheaţă cu o racletă de gheaţă.

Iată cum să folosiţi cuptorul, atunci când dezgheţaţi. Dacă aveţi un cuptor cu autocurăţare, folosiţi-l pentru a depozita alimentele congelate în timp ce dezgheţaţi congelatorul. Aceste cuptoare sunt atât de bine izolate încât ar trebui să păstreze alimentele congelate timp de ore întregi. Amintiţi-vă doar să nu-l porniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.