Donaţiile pe care clienţii eMAG le-au oferit în cadrul campaniei „Educaţia nu se opreşte niciodată”, derulată alături de Fundaţia Nouă ne pasă, în ultimele două luni, vor asigura peste 5.900 de ore de educaţie remedială pentru copiii cu risc de abandon şcolar, prin programul „Nouă ne pasă”. În perioada 21 aprilie-21 iunie 2022, prin intermediul platformei eMAG şi a aplicaţiei s-au strâns peste 16.500 donaţii, având o valoare cumulată de peste 160.600 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu ajutorul donaţiilor strânse pe eMAG, copiii din programul de recuperare a materiei “Nouă ne pasă” vor beneficia de ore remediale din partea profesorilor înscrişi în program, la matematică şi limba română, şi îşi vor putea continua parcursul şcolar şi în anul 2022/2023. Grupele cuprind maxim 10 copii care pot participa în program minimum trei ani, iar pe lângă ajutor de la profesori, ei primesc şi o masă caldă de trei ori pe săptămână. 

„Dorim să le mulţumim tuturor celor care, prin contribuţia lor, au ales să doneze pentru a susţine un copil în şcoală, chiar si în aceasta perioadă în care inflaţia diminuează bugetul disponibil al oricărei familii. Generozitatea clienţilor nostri ne onorează şi vedem că împreună putem face ca educaţia să nu se oprească pentru o parte dintre copiii din mediul rural care renunţă la şcoală din cauza sărăciei şi a rezultatelor foarte slabe. Sperăm şi  că prin demersul nostru am contribuit la conştientizarea acestei probleme care ne afectează pe toţi. Continuăm să susţinem programele Fundaţiei Nouă ne pasă cu convingerea că doar prin educaţie putem să creem prosperitate şi ne putem menţine copiii în şcoală şi în ţară”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

„Le suntem recunoscători celor care au fost alături de noi, atât pentru această campanie, cât şi pentru implementarea şi dezvoltarea programului până la momentul acesteia. Dincolo de donaţii, campania a deschis o discuţie despre o problemă dureroasă a societăţii, care de obicei rămâne în cercul restrâns, al a familiilor şi al profesorilor. Gestul celor peste 16.500 de donatori pentru “Clasa care nu se lasă” ne dă încredere să continuăm programele Fundaţie, dar mai ales le dă încredere profesorilor cu care lucrăm, care în acest fel văd că nu sunt singuri şi că au alături mulţi oameni cărora le pasă”, a declarat Tudor Vlad, Preşedinte Fundaţia Nouă ne pasă.

Participarea în programul Nouă ne pasă este deschisă oricărei echipe de profesori din mediul rural care aplică cu propuneri de proiecte, fiind selectate cele mai convingătoare aplicaţii. Fiecare şcoală selectată beneficiază de sprijin financiar, iar suma oferită acoperă cheltuielile pentru masa copiilor la şcoală, materialele didactice şi plata profesorilor.

Înfiinţat în 2016, programul „Nouă ne pasă” a ajuns astăzi în cele mai îndepărtate şi sărace zone, astfel că de la şase şcoli din cinci judeţe, acum cuprinde 84 de şcoli din 31 de judeţe. În anul şcolar care tocmai s-a încheiat, 2.422 de copii au fost susţinuţi de 377 de profesori.

Campania „Educaţia nu se opreşte niciodată” face parte din platforma de sustenabilitate eMAG, „Responsabilitatea noastră nu se opreşte niciodată”.

Despre eMAG

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online din România, iar în 2022 a devenit cel mai valoros brand românesc şi prima companie de ecommerce care ocupă primul loc în clasamentul Brand Finance. De 20 de ani, compania investeşte constant în servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienţii să economisească timp şi bani, şi a creat un ecosistem regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria şi Ungaria. Cu o gamă de produse în continuă creştere atât prin oferta proprie, cât şi prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta şi comanda orice, de oriunde. În plus, clienţii beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum Genius, abonamentul care ofera livrare gratuită şi alte beneficii sau servicii de eşalonare a plăţii precum Buy now, pay later sau Slice it. Pentru mai multe informaţii despre eMAG, accesaţi about.emag.ro.

Despre Fundaţia Nouă ne pasă

Creată în 2012, cu denumirea Fundaţia eMAG pentru educaţie, şi redenumită în 2021, Fundaţia Nouă ne pasă s-a născut din dorinţa de a sprijini procesul educaţional al copiilor şi tinerilor din România, în sensul extins al termenului: accesul la studii, susţinerea performanţei, cultivarea unor valori autentice. Prin programele dezvoltate urmărim să creştem şansele fiecărui copil sau tânăr printr-un proces de formare concludent, adaptat nevoilor şi intereselor lui. Alături de parteneri, profesori şi învăţători, promovăm folosirea unor metode pedagogice adaptate fiecărui copil şi cultivăm creativitatea şi libertatea de gândire. https://www.nouanepasa.ro/

(Articol susţinut de eMAG)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.