„Totul la locul său şi un loc pentru orice” nu este doar o zicală drăguţă de cusut pe o pernă. Este, de asemenea, cel mai bun sfat de organizare a bucătăriei pe care îl puteţi aplica. Pentru majoritatea oamenilor, totuşi, o bucătărie organizată este un vis care trebuie realizat într-o zi după pensionare, când copiii s-au mutat şi viaţa este mai puţin agitată. Inversarea anilor de obiceiuri proaste de organizare pare a fi o sarcină prea descurajantă pentru a fi abordată cu adevărat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totuşi, este posibil să vă păstraţi „inima casei” ordonată, fără să petreceţi săptămâni în proiecte de organizare plictisitoare. Este timpul să nu mai amânaţi, să fiţi sinceri cu privire la ceea ce aveţi cu adevărat nevoie şi să revendicaţi spaţiul pe care îl folosiţi pentru a găti mese şi pentru a vă bucura de timp cu familia şi prietenii.

Iată sfaturile noastre de top pentru organizarea bucătăriei, pe care să le încercaţi astăzi.

1. Începeţi prin a reflecta la modul în care familia dvs. foloseşte bucătăria.

Bucătăria de astăzi nu este doar pentru depozitarea şi gătitul alimentelor. Face adesea parte din zona de locuit şi este un spaţiu multifuncţional.

Luaţi în considerare toate funcţiile pe care le serveşte spaţiul dvs. S-ar putea să aveţi o zonă de relaxare în bucătărie, care vă este utilă pentru musafiri. Sau poate o parte din bucătăria dvs. ajunge să fie folosită ca spaţiu de lucru? Scrieţi modalităţile prin care utilizaţi zona pentru a vă asigura că organizarea bucătăriei se potriveşte nevoilor familiei dvs.

Iată câteva utilizări obişnuite pentru bucătării la care să vă gândiţi:

  • Creaţi un loc unde să stocaţi articolele utilizate atunci când aveţi musafiri. De la un deschizător de sticle şi pahare de vin până la pahare şi tăvi, selectaţi un loc accesibil pentru lucrurile dvs., astfel încât să vă fie mai uşor să întâmpinaţi prieteni şi familie.
  • Dacă zona dvs. de luat masa este combinată cu bucătăria dvs., păstraţi şervetele şi şerveţelele într-un loc uşor accesibil, astfel încât copiii să vă ajute să pregătiţi masa în timp ce gătiţi.
  • Dacă insula dvs. de bucătărie este adesea transformată într-o zonă de joacă sau zonă pentru teme, păstraţi jocurile preferate într-un dulap din apropiere sau aveţi un coş cu creioane, pixuri şi caiete uşor de apucat.

2. Gândiţi ca un minimalist.

Primul dvs. pas către libertatea bucătăriei este să oferiţi întregului spaţiu o evaluare obiectivă. Uitaţi de orice sentimentalitate ataşată articolelor pe care le-aţi păstrat în toţi aceşti ani şi gândiţi-vă serios la ceea ce utilizaţi în mod regulat.

Uitaţi-vă la minimalişti, oameni care fac tot posibilul să nu acumuleze mai mult decât au nevoie şi să scape de orice care e lipsit de un scop clar. Aplicaţi această logică bucătăriei dvs.:

  • Punând deoparte instrumentele şi aparatele cele mai utilizate.
  • Identificând duplicatele.
  • Determinând elementele cu funcţie unică care pot fi înlocuite sau aruncate.
  • Aruncând obiectele vechi, rupte, ruginite sau murdare, care nu pot fi recondiţionate.

Acest lucru vă oferă un punct de plecare, în timp ce creaţi un plan de atac pentru a vă organiza spaţiul din bucătărie.

3. Subliniaţi uşurinţa de utilizare.

Fiecare bucătărie are câteva elemente cheie folosite pentru a pregăti şi mânca mese în mod regulat, cum ar fi un robot de bucătărie. Puneţi obiectele pe care le utilizaţi cel mai mult în locuri uşor accesibile, pentru a nu arunca totul din cale, pentru a ajunge la acel bol de care aveţi nevoie.

Faceţi cât mai uşor posibil să vă găsiţi articolele preferate, stocând boluri într-un loc şi unelte în altul şi punând împreună instrumente similare. Acest lucru nu numai că accelerează pregătirea şi punerea mesei, ci şi eficientizează aspectul bucătăriei dvs.

4. Clasificaţi dulapurile, pentru o mai bună organizare a bucătăriei.

Respectând regula de mai sus, treceţi de la sertare la dulapuri. Alegeţi locuri logice pentru farfurii, pahare şi căni şi aşezaţi împreună toate articolele similare. Acest tip de organizare va dezvălui lucruri pe care nu le-aţi mai văzut de ani de zile. Dacă găsiţi ceva de care nu vă mai aminteaţi, puneţi-vă aceste întrebări:

  • Chiar aveţi nevoie sau vreţi articole promoţionale de la companii de la care rareori faceţi cumpărături?
  • Veţi mai folosi vreodată farfurii de mâncare şi căni pentru copii?
  • Există vreun motiv pentru a păstra capacele fără oale potrivite?
  • Ce articole pot fi donate sau vândute pentru a face mai mult spaţiu în dulap?
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.