Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 206 voturi pentru, 52 de voturi împotrivă şi 8 abţineri, un proiect de lege în care au introdus o majorare a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017, începând de la 1 iulie. Camera Deputaţilor este for decizional astfel că proiectul merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege la care au fost adus acest amendament avea ca ca obiect de reglementare modificarea Legii-cadru nr.153/2017, şi prevedea că profesorii-antrenori din cadrul grupurilor sportive şcolare şi universitare în categoria personalului didactic  beneficiază de o majorare de 10% a salariului de bază, şi a primit marţi dimineaţă raport de admitere în comisia de muncă, cu această modificare. 

"Prin excepţie de la prevederile alin. (1), începând cu data de 1 iulie 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare lunară şi indemnizaţiile lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021”, prevede un amendament.

De asemenea, începând cu data de 1 iulie 2022, pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale, în perioada ianuarie-iunie 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază aceste categorii de personal se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cele din luna iunie 2022", se arată în cel de-al doilea amendament. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.