Candidata PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, şi-a înregistrat, joi, candidatura la Biroul Electoral Central (BEC), unde a fost aşteptată de zeci de susţinători. Ea a venit însoţită de mai mulţi lideri PSD. La BEC s-au aflat şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, precum şi Teodor Meleşcanu şi Graţiela Gavrilescu. Viorica Dăncilă a declarat că are convingerea că românii îşi doresc un altfel de preşedinte, un preşedinte care să iubească România şi care să-i iubească pe români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mulţumesc celor 1.000.486 de cetăţeni care au semnat pentru candidatura mea pentru alegerile prezidenţiale. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din întreaga ţară care s-au mobilizat pentru strângerea de semnături. Am convingerea că românii îşi doresc un altfel de preşedinte, am convingerea că românii îşi doresc un preşedinte care să iubească România şi care să-i iubească pe români, am convingerea că avem nevoie de echilibru în această ţară, avem nevoie de un preşedinte activ, un preşedinte care să fie de fiecare dată în mijlocul omaneilor, un preşedinte care să respecte Constituţia şi care să aibă în vedere o relaţie interinstituţională corectă cu Guvernul şi Parlamentul. Am convingerea că avem nevoie de un preşedinte care să susţină un pact pentru bunăstarea românilor, astfel încât niciun pensionar din această ţară să nu se teamă că pensia îi va fi tăiată, nicio mamă din această ţară să nu-i fie frică că nu va primi salariul sau că îi va fi tăiată alocaţia copilului, nicio familie din această ţară să nu mai aibă frica că va veni un guvern care va lua măsuri de austeritate împotriva românilor”, a declarat Viorica Dăncilă după depunerea candidaturii.

Întrebată ce o diferenţiază faţă de ceilalţi candidaţi, Viorica Dăncilă a răspuns: „Pentru că iubesc oamenii, pentru că îmi place să stau în mijlocul oamenilor, pentru că nu este important ce se întâmplă cu mine, că mă jignesc, că vin cu violenţa verbală, că vin şi spun lucruri din ce în ce mai urâte. Pentru mine este important ce se întâmplă cu femeile din această ţară, cu copiii din această ţară, ce se întâmplă cu copiii şi bunicii noştri, pentru că empatizez şi iubesc oamenii. Îmi iubesc ţara şi de fiecare o reprezint cu demnitate. Mai mult decât atât, sunt un om care întotdeauna a spus că e nevoie de consens, nu sunt un om care să prefere toată această agitaţie politică, tot acest joc politic, chiar dacă acesta se face în detrimentul cetăţenilor. Şi mai am un avantaj pe care vreau să îl scot în evidenţă. Am demonstrat că pot conduce un guvern care are a doau cea mai mare creştere economică din Europa, am demonstrat că pot conduce Preşedinţia rotativă a UE şi să obţin un succes pentru ţara mea, sunt premier. Deci întotdeauna voi avea în vedere şi activitatea guvernamentală, indiferent de culoarea politică a guvernului. Aş fi primul preşedinte care a deţinut şi funcţia de premier”.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie expiră pe 23 septembrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.