Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a spus, în plenul reunit al Parlamentului, că reprezintă, alături de Cabinetul său, voinţa politica a coalitiei majoritare din Parlament, spunându-le parlamentarilor că nu vor vota persoane, ci "dorinta cetăţenilor României exprimată la alegerile din decembrie 2016". Viorica Dăncilă a mai spus că, atât timp cât va fi prim-ministru în România nu va fi introdusă nicio taxă nouă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă aflu aici pentru a obtine de la dumneavoastră votul de investitură. Reprezint, alături de colegii mei propuşi, vointa politică a coaliţiei majoritare din Parlament. Veţi vota nu persoane, ci dorinţa cetatăţenilor României exprimata prin democraţie, la alegegerile parlamentare din decembrie 2016", a spus premierul desemnat.

"Vom guverna cu mândrie şi respect pentru români", a mai afirmat ea în discursul susţinut în plenul reunit.

Viorica Dăncilă a afirmat că, faţă de premierii care au precedat-o, are un avantaj: este pentru prima oară când programul de guvernare se bucură de un grad de cunoaştere atât de avansat: "Faţă de premierii care m-au precedat, eu am un avantaj – este pentru prima oară când programul de guvernare al unei majorităţi politice se bucură de un grad de cunoaştere atât de ridicat, atât în mediul politic, dar şi în presă, cât şi la nivelul populaţiei (…) E pentru prima oară când opoziţia urmăreşte la virgulă tot ce este scris în acest program şi sancţionează şi cea mai mică abatere. Aşadar, există o foarte bună cunoaştere a programului depus în Parlament şi de câtre cei de la putere, şi de către cei din opoziţie".

Premierul desemnat a susţinut că obiectivul său este ca în anul 2020 România să fie în prima jumătate a clasamentului celei mai puternice economii din Europa, astfel âncât tinerii să nu mai plece din ţară, iar cei care au plecat să îşi dorească să se întoarcă.

Viorica Dăncilă a mai spus că, atât timp cât va fi prim-ministru în România nu va fi introdusă nicio taxă nouă.

"Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Chiar de săptămâna această vom renunţă la formularul 600 şi în perioadă următoare la toate celelalte. Un singur formular e propunerea noastră", a declarat Dăncilă în plenul reunit.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.