Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a declarat luni, în plenul reunit al Parlamentului, că obiectivul ei este ca România să fie în prima jumătate a clasamentului celor mai puternice economii din Uniunea Europeană până în 2020. Ea a afirmat că va face acest lucru prin creşterea investiţiilor pentru modernizarea infrastructurii, continuarea creşterii veniturilor populaţiei, reformarea administraţiei şi reducarea birocraţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Obiectivul mandutului meu este ca, până în 2020, România să fie în prima jumătate a clasamnetului celor mai puternice economii din UE, astfel încât tinerii să nu mai plece din România, iar cei care deja au plecat să îşi dorească să se reîntoarcă acasă. Pentru a realiza acest obiectiv, am trei direcţii principale: creşterea investiţiilor pentru modernizarea infrastructurii, continuarea creşterii veniturilor populaţiei, reformarea administraţiei şi reducarea birocraţiei”, a declarat Vioirca Dăncilă în plenul reunit al celor două Camere.

De asemenea, Dăncilă a spus că, în ceea ce priveşte investiţiile, are avantajul că nu va pleca de la zero, cum s-a întâmplat după guvernarea tehnocrată.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“În privinţa investiţiilor am marele avantaj de a nu pleca de la zero, cum s-a plecat la începutul guvernării PSD-ALDE, după guvernarea tehnocrată. De aceea le mulţumesc guvernelor din 2017, care au lucrat la elaborarea proiectelor de investiţii şi la deblocarea fondurilor europene”, a mai afirmat ea.

Premierul desemnat a spus că în mandatul său absorbţia de fonduri europene va fi de aproape 11%, iar până în 2020 acestea vor ajunge la 30 de miliarde de euro.

(...) “Îmi voi începe mandatul de la o absorbţie a fondurilor europene de aproape 11%. Asta ne va permite să ajungem la 30 de miliarde de euro fonduri europene absorbite până în anul 2020, adică o rată de absorbţie de 72,5%”, a afirmat Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.