Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, ar urma să aibă, luni, o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta pentru a încerca să formeze o coaliţie pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale. Liderul PSD a anunţat că discuţia trebuie să aibă loc înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, de marţi, când ar urma să fie anunţat candidatul formaţiunii pentru alegerile din toamnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu siguranţă voi avea o discuţie, atât cu domnul Tăriceanu,cât şi cu domnul Victor Ponta, cred că dialogul este foarte important. Îmi doresc o coaliţie a celor trei partide pentru a susţine candidatul pentru prezidenţiale, îmi doresc alături de noi să vină şi sindicate, chiar şi partide care nu sunt parlamentare, patronate, toţi cei care vor să vină alături de PSD. Cred că vor aduce un plus şi cred că dialogul este foarte important pentru a vedea direcţia pe care merg liderii partidelor respective, dar este important pentru noi să vedem dacă putem coagula cât mai multe forţe alături de Partidul Social Democrat, astfel încât să ne maximizăm şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale”, a anunţat, încă de vineri, Viorica Dăncilă.

Aceasta a precizat că, cel mai probabil, întâlnirea va avea loc în cursul zilei de luni.

”Eu cred că luni (va avea loc întâlnirea – n.r) pentru că noi marţi avem prima dată Birou Permanent Naţional apoi Comitet Executiv Naţional şi trebuie să intrăm în aceste foruri statutare deja cu concluzii, cu o discuţie avută cu liderul ALDE şi liderul Pro România, astfel încât să putem lua deciziile care se impun pentru perioada următoare”, a mai spus Dăncilă.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va avea loc, marţi, iar secretarul general al formaţiunii, Mihai Fifor, a anunţat că în cadrul şedinţei ar trebui decis candidatul pentru alegerile prezidenţiale din partea PSD. 

Anterior, PSD a decis că trebuie să participe cu propriul candidat la alegerile prezidenţiale, iar Comitetul Executiv al formaţiunii a respins, prin vot, varianta susţinerii candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din toamnă va avea loc în 3 august, iar din 10 august PSD anunţă că va începe strângerea de semnături necesare pentru depunerea candidaturii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.