Premierul Viorica Dăncilă a decis, luni, constituirea Comitetului director pentru e-guvernare, care se va ocupa, în principal, de coordonarea integrată a intervenţiilor de e-guvernare, definirea planului de digitalizare şi prioritizarea intervenţiilor de e-guvernare. Organismul se va reuni lunar şi va fi condus de către secretarul general al Guvernului, în calitate de preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia constituirii Comitetului director pentru e-guvernare a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, Comitetul se va ocupa de ”coordonarea integrată a intervenţiilor de e-guvernare la nivelul instituţiilor responsabile de implementarea, administrarea şi funcţionarea serviciilor publice electronice aferente evenimentelor de viaţă, definite potrivit HG 245/2015 pentru aprobarea Strategiei naţionale, privind Agenda Digitală pentru România 2020”.

De asemenea, Comitetul se va mai ocupa de ”definirea planului de acţiuni pentru digitalizarea coerentă a serviciilor publice aferente evenimentelor de viaţă” şi de ”prioritizarea intervenţiilor de e-guvernare la nivelul instituţiilor responsabile de implementarea, administrarea şi funcţionarea serviciilor publice electronice aferente evenimentelor de viaţă”.

Comitetul director pentru e-guvernare se va întruni lunar şi va fi condus de secretarul general al Guvernului, în calitate de preşedinte. Din organismul nou înfiinţat mai fac parte un secretar de stat de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi secretarul de stat coordonator al domeniului tehnologiei informaţiei la nivelul întregii administraţii publice centrale din cadrul SGG, dar şi reprezentanţi ai MAE, MApN, Ministerului Agriculturii, Ministerului Culturii, Ministerului Economiei, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Justiţiei, Ministerului Muncii, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Transporturilor, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Ministerului Afacerilor Interne.

Vor mai fi reprezentate în Comitet, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi Comisia Naţională de Prognoză. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.