Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă că vor exista candidaţi comuni ai dreptei în Capitală, deşi pentru filiala Bucureşti a PNL ”nu a fost o decizie uşoară”. ”Trebuie să ne unim forţele pentru a putea disloca PSD de la conducerea Bucureştiului”, a precizat Violeta Alexandru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom încerca să avem candidaţi comuni, deşi vă spun cinstit că nu a fost o decizie uşoară pentru PNL Bucureşti. Avem candidaţi buni, am luat nişte decizii raţionale, nişte decizii contienţi că trebuie să ne unim forţele pentru a putea disloca PSD de la conducerea Bucureştiului”, a declarat, marţi seară, la Realitatea Plus, Violeta Alexandru.

Liderul PNL Bucureşti a declarat că nu-i place cum arată Capitala, după patru ani în care PSD s-a aflat la conducere.

”Cred că nu vă place cum arată acest oraş, nici mie. Este rodul a patru ani de oameni care au avut toate resursele. Bucureştiul este un oraş bogat. Ce s-a ales de pe urma PSD în Bucureşti – faliment şi degradare”, a mai declarat Violeta Alexandru.

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a declarat luni, la RFI, că neînţelegerile dintre PNL, USR-PLUS şi PMP privind stabilirea unor candidaţi unici la sectoare pot influenţa negativ candidatura sa, el adăugând că intrarea lui Traian Băsescu în cursa electorală este ceva ce nu-şi doreşte.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că PNL a făcut destul de multe concesii în negocierile cu USR-PLUS pentru candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti. El enumeră faptul că liberalii au renunţat la a avea candidaţi în patru sectoare şi se declară în favoarea unei alianţe care să includă şi PMP, avertizând că, în cazul în care ar candida şi Traian Băsescu, despre care afirmă că acum ar avea în sondaje o cotă de 17-18%, voturile s-ar fărâmiţa. El avertizează USR că dacă nu ajung la un compromis pentru formarea unei alianţe, aceştia nu vor câştiga nicio primărie în Bucureşti.

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat că, în cazul în care nu se va ajunge la un acord pentru candidaţi comuni în Bucureşti, candidatura lui Traian Băsescu este o oprţiune ”extrem de serioasă”. Şi Traian Băsescu a afirmat săptămâna trecută că, dacă va fi nevoie, va candida, decizia fiind luată în funcţie de formarea alianţelor politice.

”Dacă va fi nevoie, o să o fac. Depinde care sunt evoluţiile. Dacă se va reuşi o alianţă corectă a forţelor de dreapta, sigur că PMP, care l-a susţinut pe Nicuşor Dan de la bun început, va fi în regulă, dar dacă va fi o alianţă în care să se spună, voi susţineţi-l pe Nicuşor Dan, dar noi nu suntem de acord cu liste comune la Consiliul General sau la sectoare, asta e bătaie de joc. Adică eu doar să susţin candidatul altcuiva, asta nu funcţionează şi atunci toate opţiunile sunt deschise pentru promovarea PMP”, a declarat Traian Băsescu, la Digi 24, marţi seară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.