Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Dan Vîlceanu a precizat că premierul Nicolae Ciucă l-a rugat să nu mai vorbească în contradictoriu în spaţiul public despre membri ai Guvernului. Liberalul a adăugat că ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a făcut o remarcă referitor la faptul că el a comentat despre gradul redus de absorbţie a fondurilor europene la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii. Vîlceanu a mai spus că nu a apostrofat niciun coleg din Executiv, cum ar fi Alexandru Rafila sau Marius Budăi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu, nu mi-a reproşat niciodată domnul Ciucă aşa ceva. Asta a fost o remarcă a domnului Grindeanu. Domnul Ciucă ne-a rugat, ca de fiecare dată, să nu mai vorbim în contradictoriu în spaţiul public. Domnul Grindeanu a spus într-adevăr acest lucru că am discutat despre miniştrii PSD de la Guvern. Nu am apostrofat pe nimeni. Puteţi să luaţi şi dvs imaginile şi să vedeţi că nu spun despre nimeni, ci spun un lucru de notorietate publică faptul că la MS şi Ministerul Muncii de ani de zile nu există o absorbţie bună pe fonduri europene”, a declarat Dan Vîlceanu, joi la Parlament.

Întrebat ce i-a răspuns lui Sorin Grindeanu atunci când l-a criticat că i-a apostrofat pe Alexandru Rafila şi Marius Budăi, Vîlceanu a răspuns: „Nu cred că trebuia să dau un răspuns. A fost o opinie a domnului Grindeanu. Nu a fost niciun fel de critică faţă de nimeni, ci pur şi simplu o recomandare ca pe viitor să evităm astfel de situaţii”.

Chestionat cum vede faptul că un premier susţinut de PNL ia apărarea miniştrilor PSD, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a replicat: „Nu o văd nicicum”.

„Nu am ce să văd. Sunt discuţii pe care le avem în Guvern. Nu cred că e problema de simţământul cuiva, al meu sau al altui coleg, ci pur şi simplu este premierul României, este premierul pe care PNL îl susţine, a fost votat în partid şi bineînţeles că trebuie să îşi facă datoria de premier de coaliţie”, a completat Vîlceanu.

El a adăugat că nu a discutat despre acest subiect cu liderul PSD Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă a văzut toate documentele din sectorul Sănătătate din PNRR, Vîlceanu a spus: „Cred că la momentul acesta sunt toate documentele la MS”.

„Când a fost preluat de dl Cseke, deci înainte de domnul Rafila nu existau foarte multe documente. Asta am aflat şi eu de la domnul Cseke şi de la domnul Rafila acum, dar în momentul de faţă nu se mai poate discuta despre faptul că nu sunt toate documentele din PNRR. Au fost circulate absolut toate documentele. De altfel sunt discuţii tehnice pe care le avem săptămânal cu Comisia la care participă miniştrii”, a conchis Vîlceanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.