Liderul Pro România, Victor Ponta, afirmă că, din acest moment, funcţionarea Guvernului este blocată şi că trebuie ca premierul să vină chiar luni în Parlament pentru a cere votul pe restructurare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din acest moment lucrurile sunt foarte clare : functionarea Guvernului Romaniei este complet BLOCATA! Am fost Prim Ministru, ministru in 2 guverne si secretar general al Guvernului - stiu exact despre ce vorbesc ( lasati urechistii si parerologii care vin la tv )”, scrie Ponta pe pagina sa de Facebook.

El enumeră motivele pentru care activitatea guvernului este blocată:

„1. Guvernul nu poate sa adopte nicio Ordonanta de urgenta fara avizul Ministrului Pentru Relatia cu Parlamentul ( care de azi nu mai exista)

2. Guvernul nu poate sa adopte nicio Hotarare de Guvern in domeniul Mediu sau Energie, sau in alt domeniu care afecteaza insa si Energia si Mediu in lipsa avizului celor doi titulari ai portofoliilor guvernamentale

3. Guvernul nu poate sa sustina in fata Parlamentului niciun proiect de lege neavand Ministru pentru Relatia cu Parlamentul

4. Sedintele de Guvern nu pot sa aiba loc in absenta celor 3 ministri ( sau a secretarilor de stat desemnati in mod expres de catre ministrii de resort) - ceea ce nu mai este posibil de azi

5. Cele 3 ministere nu mai pot sa plateasca facturile pentru cheltuieli curente, salarii si nici sa aprobe deciziile institutiilor si societatilor din subordine ( mai ales la Energie si Mediu asta inseamna probleme de siguranta nationala)

6. Din 12 Septembrie si Ministerul de Interne ramane fara ministru si se afla in situatia de la punctul 5”

Vcitor Ponta spune că, de aceea, premierul trebuie să vină chiar luni cu restructurarea în Parlament.

„Guvern blocat intr-o perioada de criza inseamna prabusirea tarii in haos! Trebuie venit chiar luni in Parlament pentru a cere votul pentru restructurare - daca nu se obtine trebuie imediat demisia/demiterea intregului Guvern si investirea unuia nou ! In aceasta situatie de criza fara precedenta ne uitam cum “Femeia intre femei, Savantul de renume mondial, Mama natiunii .... “ tovarasa .... scuze Doamna Dancila , insotita de bodyguarzii Mihai si Eugen si de baronii “mitici” se scalda linistiti in apele Marii Negre si vorbesc despre tradatori, agenturi straine si despre poporul care ii iubeste / ca Elena si Nicolae la Targoviste! Noi insa trebuie sa facem mai mult - si mai repede!”, încheie Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele prin care ia act de demisiile miniştrilor ALDE - Graţiela Gavrilescu, Anton Anton şi Viorel Ilie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.