Fostul premier Victor Ponta a declarat luni seara, în cadrul unei emisiuni la România TV, că este martor în dosarul deschis în urma afirmaţiilor lansate în spaţiul public de Sebastian Ghiţă, motiv pentru care a şi fost audiat în acest caz şi nu doreşte să explice dacă a fost şantajat ca să o numească pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat dacă a fost şantajat să o numească la Kovesi la DNA, Victor Ponta a spus: „Nu vreau să vă răspund dintr-un motiv foarte simplu şi legal, anume se cercetează chestia asta şi eu sunt martor. E un dosar penal pe această temă, pe tema declaraţiilor făcute de domnul Ghiţă”.

De asemenea, întrebat dacă a fost audiat în dosarul acesta, deputatul PSD a răspund afirmativ. „Sigur că da. Am fost în multe dosare ca martor”, a completat el.

Chestionat în continuare dacă regretă faptul că Florian Coldea nu mai este în conducerea SRI, Victor Ponta a răspuns negativ deoarece nimeni nu trebuie să stea aşa de mult timp într-o funcţie de putere.

„Cred că stătea de mult prea mult timp în acea funcţie şi nimeni nu trebuie să stea aşa mult timp într-o funcţie de putere”, a precizat social-democratul.

Întrebat dacă îi pare rău că a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, Victor Ponta a spus că „politica nu se face cu păreri de rău”.

„Nu se face politica cu păreri de rău, se face cu rezultate. A fost o chestie, ca cei care au participat la numirea mea să aibă toţi dosar penal ca să nu poată să deschidă gura. Şi avem toţi, cam toţi”, a conchis fostul premier. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.