Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că în PNRR scrie că trebuie să se elimine încălzirea cu lemne, până în 2023. ”Domnul Ghinea mai spune că cei care se încălzesc cu lemn sunt nişte hoţi, sunt oameni care fură lemn, ori vorbim de jumătate din populaţia României, 80% dintre cei din rural”, a mai spus Negrescu, precizând că a cerut Comisiei Europene să verifice această informaţie şi să dea dreptul românilor să se încălzească cu lemne, aşa cum o fac şli austriecii şi francezii şi alte ţări din UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am citit PNRR, reforma 6, scrie clar, este un termen asumat. Şi varianta în engleză conţine faptul că vor să elimine acest tip de încălzire ( cu lemne, nr) până în 2023. Domnul Ghinea mai spune că cei care se încălzesc cu lemn sunt nişte hoţi, sunt oameni care fură lemn, ori vorbim de jumătate din populaţia României, 80% dintre cei din rural. Ei puteau să recunoască că au greşit”, a spus Negrescu. 

Europarlamentarul a afirmat că a iniţiat un demers, prin care a solicitat Comisiei Europene să verifice acest tip de informaţie, şi să vadă dacă este oportună şi dacă poate deveni o obligaţie. 

”Sper ca Executivul european să analizeze, să vadă că foarte mulţi români se încălzesc cu lemne, că este o realitate, şi să vină să spună că se poate folosi acest timp de încălzire şi în perioada următoare, aşa o fac şi austriecii şi francezii şi alte state europene. Este un element care va corecta PNRR, şi este o altă dovadă că în PNRR sunt multe greşeli, multe lucruri scrise pe picior şi care nu au legătură cu realitatea şi cred că executivul european va răspunde pozitiv”, a spus Victor Negrescu,

Întrebat dacă PNRR poate fi modificat PNRR, Negrescu a spus că adevărul este că PNRR poate fi modificat pentru că există această opţiune de a modifica planul.”PSD spune că este nevoie de optimizare în cadrul planului agreat”, a mai arătat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.