Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a solicitat PNL să retragă sprijinul politic şi să îl demită din partid pe primarul din Iaşi Mihai Chirica, pentru a curăţa formaţiunea de corupţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am încercat să număr dosarele primarului PNL al Iaşiului, Mihai Chirica, şi m-am pierdut. Nu le mai putem ţine şirul. Ziua şi vizita la DNA sau DIICOT. Domnule preşedinte PNL, Nicolae Ciucă, acolo, la partid, le-aţi contorizat? Ştiţi câte dosare are colegul dumneavoastră? Este inacceptabil ca acest primar, obligat să stea mai mult prin sediile DNA şi DIICOT decât la primărie, să fie încă susţinut de PNL. Solicit PNL retragerea sprijinului politic pentru Mihai Chirica şi demiterea lui din partid. Demiterea, domnule Ciucă, nu suspendarea, care în realitate nu înseamnă nimic. Este singura decizie onorabilă pe care o puteţi lua. Începeţi să vă curăţaţi partidul de corupţi”, a scris Ionuţ Moşteanu, miercuri pe Facebook.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi fac, miercuri, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals. Acţiunile vizează autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală. Primarul Mihai Chirica a fost ridicat, în urma percheziţiilor pe care procurorii DIICOT le-au făcut în Primăria ieşeană.

Avocatul Daniel Atasiei, care îl reprezintă pe edilul din Iaşi, Mihai Chirica, a afirmat, înainte ca primarul să fie audiat de către procurorii DIICOT, că se aşteaptă să fie „o zi lămuritoare pentru toată lumea, iar la final să mergem liniştiţi acasă”. El a arătat că Mihai Chirica are calitatea de suspect în dosar, dar „nu are niciun fel de grijă, ştie că nu a făcut nimic ilegal”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.