Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a adresat o cerere oficială Administraţiei Prezidenţiale în care întreabă despre costul total al vizitei oficiale a şefului statului Klaus Iohannis în Japonia, cu un avion privat. El întreabă şi cât a costat închirierea aeronavei, precum şi cum a fost selectată firma care a asigurat transportul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cinci întrebări pentru Klaus Iohannis. Am depus şi o cerere oficială.  1. Domnule Klaus Iohannis, care a fost costul total al vizitei oficiale în Japonia? 2. Cât aţi plătit pentru avionul privat închiriat? Acel palat zburător cam kitschos, specific oligarhilor, dar nu pot discuta gusturile preşedintelui. 3. Cine a făcut parte din delegaţia oficială? 4. Cum a fost selectată firma care a asigurat transportul? 5. Ce aţi căutat la Sibiu, domnule preşedinte? Cum se justifică escala acolo? Cinci întrebări la care aşteptăm răspuns. E simplu”, a scris Ionuţ Moşteanu, joi pe Facebook.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri despre achiziţia unei aeronave oficiale, după relatările potrivit cărora Klaus Iohannis a mers cu o aeronavă privată în vizita oficială din Japonia, că el crede că şi statul român e necesar să aibă aşa ceva. ”Îmi asum ceea ce spun, chiar dacă îmi voi atrage critici”, a mai spus Grindeanu. Boarding Pass, site specializat în ştiri din domeniul aviaţiei, a relatat că preşedintele Iohannis a mers în Japonia cu un avion privat care a plecat de la Bucureşti şi a făcut o escală la Sibiu, precum şi o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat, miercuri la Parlament, că el crede că un stat de mărimea, de pretenţiile şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială, în urma informaţiilor apărute privind deplasarea şefului statului, Klaus Iohannis, în vizita oficială efectuată în Japonia, cu o aeronavă privată. „Aşa consider eu, că a venit momentul să luăm şi această decizie”, a mai afirmat liderul PSD.

De asemenea, preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a declarat, miercuri într-o intervenţie la Digi 24, despre deplasarea în vizita oficială în Japonia a preşedintelui Klaus Iohannis cu o aeronavă privată, că niciun preşedinte de stat, într-o vizită oficială nu merge cu avion de linie în Japonia.

„Este o notă populistă care cred eu că nu se justifică atunci când vorbim de o vizită atât de importantă”, a mai spus ea şi a adăugat că este nepermis ca România în anul 2023 să nu aibă la dispoziţia preşedintelui statului, a premierului, a statului român, o aeronavă oficială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.