Vicepreşedintele Consiliului Concurenţei Dan Virgil Pascu a declarat, joi, despre creşterile de preţuri ale carburanţilor, că instituţia nu a descoperit încă indicii privind înţelegeri de tip cartel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Creşterile sunt fără îndoială substanţiale, sunt spectaculoase, o simt şi eu ca persoană, când merg la pompă şi alimentez, însă, de partea cealaltă, a biroului, vă spun că nu am descoperit încă indicii privind înţelegeri de tip cartel”, a spus vicepreşedintele Consiliului Concurenţei. El a precizat că aceste creşteri urmează un trend, în funcţie de creşterile de preţuri din Uniunea Europeană, noi afându-se un pic mai jos decât media. ”Ştiu că nu consolează, avem puterea de cumpărare mai mică, într-adevăr, dar piaţa benzinei este cel puţin europeană iar cea a diesel-ului este globală. Aici noi nu avem instrumente de influenţare a preţului”, a mai spus Pascu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.