Vicepreşedintele ANRP Claudiţa Selavărdeanu, urmărită penal de DNA pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, a fost eliberată din funcţie de premierul Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicate în Monitorul Oficial, Claudiţa Selavărdeanu a fost eliberată din funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Vineri, DNA a anunţat că vicepreşedintele ANRP Claudiţa Selavărdeanu este urmărită penal pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (36 de acte materiale).

Potrivit DNA, în perioada iunie-decembrie 2019, suspecta Claudiţa Selavărdeanu ar fi pus la dispoziţia celuilalt suspect, administrator al unei societăţi comerciale de consultanţă din Piteşti specializată în soluţionarea dosarelor de retrocedare, datele de identitate referitoare la 36 de persoane îndreptăţite la despăgubiri, precum şi informaţii privind valorile despăgubirilor din 26 dosare ale ANRP, informaţii despre care ar fi luat la cunoştinţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de vicepreşedinte ANRP şi membru al Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.).

"Dosarele respective ar fi fost aprobate în şedinţele C.N.C.I. din perioada iunie-decembrie 2019, iar informaţiile ar fi fost folosite de celălalt suspect (administrator al unei societăţi comerciale de consultanţă din Piteşti specializată în soluţionarea dosarelor de retrocedare), pentru a trimite persoanelor îndreptăţite oferte de cesionare a drepturilor de despăgubire la preţuri mult mai mici decât valorile despăgubirilor aprobate, profitând de faptul că persoanele îndreptăţite încă nu cunoşteau că dosarele lor fuseseră aprobate de către C.N.C.I.", arată DNA.

Celor două persoane li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.