Deputatul Cornelia Negruţ, vicepreşedinte ALDE, susţine că seniorul liberal Radu Câmpeanu a murit ”văzând cum principiile liberale au fost călcate în picioare”, referindu-se la faptul că actuala conducere a PNL nu ar fi reuşit să păstreze viu spritul liberalismului autentic promovat de Câmpeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Cornelia Negruţ susţine că moartea lui Radu Câmpeanu este sinonimă cu pierderea identităţii iniţiale a PNL.

„Plecarea la cele veşnice a domnului Radu Câmpeanu lasă, fără îndoială, un gol imens în sufletele celor care au refondat Partidul Naţional Liberal în perioada postdecembristă. Reînvierea spiritului liberal după 1990 i se datorează într-o foarte mare măsură lui Radu Câmpeanu, care a fost primul preşedinte al PNL şi a candidat la alegerile prezidenţiale de după Revoluţie. Păcat pentru faptul că cei care i-au urmat la conducerea PNL nu au reuşit să menţină viu spiritul liberalismului autentic promovat de Radu Câmpeanu!”, consideră Cornelia Negruţ.

Ea îi invită pe liberalii autentici care au mai rămas în PNL să se înscrie în ALDE pentru revitalizarea liberalismului pe care l-a promovat Radu Câmpeanu.

„Nici în cele mai negre vise nu cred că Radu Câmpeanu s-a gândit vreodată că va ajunge să vadă şi să trăiască disoluţia incredibilă din ultimii ani a Partidului Naţional Liberal. Radu Câmpeanu spunea că «A fi liberal înseamnă a respecta libertatea şi drepturile omului». Din nefericire, acest important lider politic al României a trăit şi a murit văzând cum principiile liberale au fost călcate în picioare! Ar fi important ca adevăraţii liberali, foarte puţini de altfel, care mai sunt membri ai actualului PNL, să ia măsuri urgente pentru revitalizarea liberalismului şi să vină alături de ALDE, singurul partid care respectă preceptele liberale autentice”, a conchis Negruţ.

Fostul lider liberal Radu Câmpeanu a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 94 de ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.