Vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová, va efectua o vizită în România în perioada 27 – 28 iunie, anunţă Executivul european. Aceasta se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, precum şi cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. Ea se va întâlni, de asemenea, cu reprezentanţi ai autorităţilor naţionale de reglementare în domeniul mass-mediei şi cu reprezentanţi ai guvernului pentru a discuta despre aspecte legate de mass-media şi dezinformare, precum şi pentru a vizita Centrul Integrat de servicii pentru refugiati gestionat de UNHCR/ Agenţia Uniunii Europene pentru Azil. În cadrul vizitei oficiale, vicepreşedinta Jourová va discuta despre mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV), despre statul de drept şi reformele din domeniul justiţiei, dar şi despre răspunsul comun la războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei, precum şi despre libertatea mass-mediei şi combaterea dezinformării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marţi, vicepreşedinta Jourová se va întâlni cu ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu şi cu ministrul de Interne Lucian Bode, precum şi cu comisiile parlamentare mixte: Comisia pentru afaceri europene, Comisia juridică şi Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, mai arată comunicatul de presă al Comisiei Europene.
 
Ea se va întâlni şi cu preşedintele Curţii Constituţionale Marian Enache, precum şi cu asociaţiile magistraţilor.
 
Vicepreşedinta va participa, totodată, la o masă rotundă cu jurnalişti şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor acestora pentru a discuta despre libertatea mass-mediei, siguranţa jurnaliştilor şi acţiunile strategice în justiţie împotriva mobilizării publice (SLAPP), precizează sursa citată.
 
Programul Verei Jourová este următorul: 
 
Luni, 27 iunie 2022
 
14:15 – 14:45 – Vizită la Centrul Integrat de servicii pentru refugiati infiintat de Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR), gestionat de UNHCR/Agenţia Uniunii Europene pentru Azil (EUAA)
 
16:00 – 16:30 – Întâlnire cu dl. Klaus Iohannis, preşedintele României
 
17:00 – 17:40 - Întâlnire cu dl. Nicolae Ciucă, prim-ministrul României
 
18:00 – 18:30 – Întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor naţionale de reglementare în domeniul mass-mediei şi cu reprezentanţi ai guvernului
 
Marţi, 28 iunie 2022
 
09:00 – 10:00 – Întâlnire cu dl. Cătălin Predoiu, ministrul justiţiei
 
10:05 – 10:55 – Participare în cadrul reuniunii comune a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi valori, a Comisiei pentru afaceri europene, şi a Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
 
11:35 – 12:35 - Întâlnire cu dl. Lucian Bode, ministerul afacerilor interne
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.