Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat sâmbătă, la Conferinţa de alegeri a PNL Bucureşti, că PSD blochează achiziţia termoscannerelor pentru aeroporturi. El a mai spus că Bucureştiul are nevoie de „spiritul liberal, de o organizare liberală” şi de oameni care „ştiu, pot şi vor să facă ceva pentru România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Într-un oraş cu un trafic infernal, cu poluare ridicată, cu tot felul de artificii administrative şi spun acest lucru şi ca primar care are o experienţă de 12 ani în administraţie – Bucureştiul astăzi este un oraş bolnav. (...)  PSD şi acoliţii lor blochează Guvernul României. Ce nu ştie PSD-ul astăzi în România este seminţele plantate de PNL înseamnă speranţă, curaj, devotament, efort pentru o Românie normală”, a afirmat Vela
Ministrul de Interne a acuzat că, deşi guvernul a emis în mod legal o ordonanţă,  social-democraţii blochează achiziţionarea de termoscannere necesare activităţii aeroporturilor.
Anterior, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a declarat: ”Din punctul meu de vedere, cine nu este de acord cu alegerile anticipate – mă refer la grupurile politice din Parlament – înseamnă că sunt trădători de ţară.” 
Acesta le-a spus liberalilor că este nevoie să arate unitate , că e nevoie de să se „strângă” în jurul prim-ministrului şi al guvernului liberal.

Marcel Vela a anunţat, marţi seară, la finalul şedinţei de Guvern, că fiecare aeroport din ţară va primi două astfel de scannere termice, iar Aeroportului Internaţional ”Henri Coandă” din Bucureşti va primi cinci. 

”Ca noutate, faţă de ce am stabilit în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a introdus şi un amendament de către Ministrul Transporturilor, cu privire la achiziţionarea unor scannere termice care sunt cuprinse tot în această ordonanţă, pentru a dota cele 16 aeroporturi internaţionale, cinci pentru Aeroportul Internaţional Bucureşti şi câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare şi unul pe fluxul de ieşire. Pentru termoscannere sunt prevăzuţi 5 milioane de lei şi pentru celelalte achiziţii, până la plafonul de 220 milioane de lei”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.