Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine că în spatele protestului care a avut loc marţi în paralel cu prezentarea bilanţului MAI este o manevră politică” şi acuză că sindicaliştii care protestează sunt conduşi de un pensionar care are venituri mai mari decât salariul ministrului şi care are „preocupări electorale”, referindu-se la Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor. Vela acuză că unii sindicalişti din MAI cer doar drepturi băneşti spunând că aceştia „ar trebui să se întrebe ce fac ei pentru România şi pentru Minister în afară de a băga vuvuzele când se cântă imnul naţional”. Ulterior, Coarnă a respins acuzaţiile ministrului spunând că acesta nu înţelege sistemul şi că minte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt un adept al dialogului şi încurajăm dreptul la liberă exprimare deşi vreau s precizez că astăzi, acum, aici, poliţişti care trebuie să aplice legea şi care vă dau dumneavoastră amenzi atunci când faceţi un protest care nu are autorizaţie, tocmai ei au făcut un protest neautorizat, ca să subliniem caracterul, devotamentul şi profesionalismul unor poliţişti care fac proteste fără a fi autorizaţi” a afirmat Marcel Vela.
Acesta a spus că a a dorit să discute cu protestatarii pe care i-a numit colegi” şi nu „angajaţi”, însă a acuzat „o opacitate” din partea sindicatului.
„Există o opacitate din partea conducerii acestui sindicat, vreau să ştie lumea; sunt 16 sindicate în MAI, acest sindicat condus de un pensionar, pentru că nu este angajatul MAI, este un pensionar al MAI, convinge într-un mod mai mult sau mai puţin profesionist anumiţi lideri de sindicat din ţară care au venit astăzi aici să ceară un lucru care ieri era stabilit într-o discuţie din cadrul Ministerului„ a afirmat Marcel Vela. 
El a precizat că solicitările sindicaliştilor necesită un guvern cu atribuţii complete. 
„Ei ştiu că e imposibil, dar ceea ce face aici pensionarul acesta care conduce sindicatul şi care are un salariu la sindicat mai mare decât ministrul Afacerilor Interne, are preocupări electorale şi veţi vedea, peste două luni, că viaţa îmi va da dreptate, va fi un frumos candidat politic pentru Parlamentul României. Aşadar este o diversiune şi, din păcate, au căzut în această capcană membri de sindicat oneşti care au venit aici să strice un moment frumos chiar al activităţii lor” a sus Marcel Vela. 
Ministrul a acuzat că la nivelul MAI „este o încrengătură între sindicate prin care ei cer doar aşa: salarii mărite, pensii enorme, ieşit la pensie mult mai devreme”, el spunând că dincolo de aceste cerinţe „ar trebuie să se întrebe ce fac ei pentru România şi pentru Minister în afară de a băga vuvuzele când se cântă imnul naţional”.
Răspunzând unei întrebări, Marcel Vela a spus că „e o manevră politică în spatele acestui protest”.
 „Eu le-am spus şi domniilor lor (...) înainte de a şti că există pe pământ unul Coarnă, care a fost şef de post în comuna Vîlcele sau nu ştiu care din judeţul Călăraşi, prieten cu actualul preşedinte de Consiliu Judeţean din Călăraşi, la care a şi lucrat, la firmele lui, şi că el ar fi liderul maximo din tot ministerul ăsta (...) dânşii reprezintă doar un segment, nu tot ministerul” a spus Vela,adăugând că protestatarii ar fi trebuit să-şi prezinte revendicările la IGPR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.