Deputatul UDMR Vass Levente a anunţat că deputaţii UDMR nu vor vota moţiunea înaintată pe numele ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru şi că se vor abţine la vot, solicitând ministrului să „demonstreze” că doreşte „restartarea sistemului nostru medical”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În discursul ţinut în Camera Deputaţilor, reprezentantul UDMR Vass Levente a afirmat că moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii ar fi trebuit să facă referire şi la situaţia dinaintea pandemiei COVID-19.
 
„Pandemia nu a făcut altceva decât ne-a arătat lipsurile din sistemul sanitar românesc de dinaintea acestei perioade, subfinanţarea semnificativă raportat la PIB şi raportat, mai ales, la media finanţărilor din UE. De asemenea, a adus la iveală incapacitatea unor instituţii din sănătate publică de a se ridica la nivelul aşteptărilor”, a declarat deputatul UDMR.
 
Reprezentantul Uniunii a apreciat că abţinerea la vot a deputaţilor UDMR reprezintă ”o susţinere” acordată ministrului Sănătăţii pentru ca acesta să demonstreze că va susţine sistemul în ceea ce priveşte dezvoltarea ambulatoriilor sau a medicinei dentare.
 
„Discuţiile trebuie purtate despre reformarea sistemului medical, în loc de repornire ar trebui să discutăm despre restartare”, a afirmat deputatul UDMR.
 
Vass Levente a susţinut că UDMR a fost partener al autorităţilor în toate demersurile pentru oprirea şi contracararea pandemiei şi a cerut ministrului Sănătăţii să „demonstreze” că doreşte restartarea sistemului medical.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.