Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, marţi, că lucrează la o Strategie energetică, pe modelul Franţei şi al Germaniei, astfel încât ministerul să îşi dezvolte un sistem propriu de energie electrică, în contextul crizei energetice actuale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am lansat încă de la începutul mandatului meu, o Strategie energetică la Ministerul Apărării Naţionale. Lucrăm acum la un studiu de fezabilitate, pentru că vrem ca, având în vedere că noi avem posibilităţi, terenuri, cazarme, în care putem să dezvoltăm un sistem propriu de energie electrică”, a spus Vasile Dîncu.

El a precizat că a luat exemplul unor ţări ca Franţa sau Germania, care au asemenea strategii.

”Încercăm, indiferent de ceeea ce se va întâmpla pe piaţa energetică, în viitor, să avem un sistem, să fim integraţi într-un sistem de producere a energiei, pentru a ne produce energia necesară sistemului de apărare”, a spus ministrul Dîncu. 

Vasile Dîncu a arătat că în câteva luni va prezenta un proiect în acesc sens.

”Probabil va avea o componentă de public-privat, pe care o vom lansa public”, a mai afirmat ministrul Apărării. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.