Social-democratul Vasile Dîncu a explicat, sâmbătă, că PSD şi PNL se gândesc deja la viitoarea guvernare, iar scopul acestei coaliţii este să facă o reformă a României în domenii precum Constituţia sau administrarea teritoriului. Coaliţia însăşi este adversarul PSD, a mai precizat Dîncu, care a subliniat că există o lipsă de încredere în viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Împreună ne gândim la viitoarea guvernare, asta este miza noastră. Nu este în primul rând o candidatură comună la  prezidenţiale. Sigur că o candidatură comună ar fi un lucru care ar da stabilitate. Există şi o altă variantă, în situaţia cea mai proastă, în care se pierd alegerile, noi am putea să pierdem alegerile prezidenţiale, dar coaliţia să meargă mai departe şi să facă o mare majoritate. Am mai avut experienţa coabitării care nu a ţinut, dar şi acesta este un scenariu. Nu este cel mai bun scenariu, nu ni-l dorim, dar dacă suntem realişti ne putem gândi şi la această variantă”, a declarat Vasile Dîncu, în emisiunea Insider Electoral de la Prima TV de sâmbătă.

Dîncu s-a referit şi la reformele pe care le pregătesc PSD şi PNL pentru România.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Noi am gândit în primul rând şi nu e o demagogie, asta a fost şi argumentarea noastră în interior. Am gândit o alianţă cu PNL pentru a trece peste aceste momente de criză şi pentru a face în viitorul mandat sau mandate, dacă s-ar putea, o reformă a României, o reformă a Constituţiei, poate o reformă a administrării teritoriului şi încă câteva reforme de care avem nevoie şi să rezistăm la ceea ce se întâmplă astăzi în această zonă. Pentru că în autonoia pe care o gândeşte Europa, autonomia strategigă a Europei legată de infrastructura medicală, medicamente, spitalizare, apărare, în această infrastructură noi suntem un punct important”, a declarat Vasile Dîncu.

Întrebat cine e adversarul PSD, Vasile Dîncu a explicat că există o lipsă de încredere în viitor.

”Adversarul nostru este coaliţia însăşi, aşa cum adversarul Europei este Europa. În primul rând, avem un adversar intern, lipsa noastră de încredere în viitor. Poate că imposibilitatea de a face cea mai bună echipă, pentru că sunt alte tipuri de raţionamente care apar atunci când numim în echipele guvernamentale sau atunci când trimitem la  Bruxelles. asta este un adversar puternic. Neîncrederea în idei. Uneori ni se pare că a face guvernare este o chestiune de pragmatism maxim. Ne uităm în sondaje, la ce spun oamenii şi răspundem direct unei cereri. Ca politician trebuie să fii vizionar, să te gândeşti dincolo de ce doresc oamenii, uneori trebuie să faci sacrificii (...) Există însă o bună colaborare între preşedinţii celor două partide care  ne calmează şi pe noi atât cât pot, noi îl ascultăm mai mult pe Marcel Ciolacu că este prieten cu noi. La PNL există mai mulţi rebeli, dar sper că aceste lucruri nu ne vor scădea potenţialul nostru de câştig pentru viitor”, a spus Dîncu.

Vasile Dîncu a mai subliniat că celelalte patide nu sunt o problemă pentru PSD.

”Celelalte partide nu sunt o problemă pentru noi. Mă uit la  modul cum ne privesc oamenii când e vorba de Europa. Peste tot unde facem sondaje, PNL şi PSD - 50 şi ceva la sută, adică mai mult de jumătate din voturi, pentru că înţeleg oamenii că este nevoie de noi împreună în Europa. Când este vorba aici, oamenii îşi diferenţiază gândirea şi au dreptate. Părerea mea este că nu ne luptăm cu ceilalţi, ne luptăm cu noi înşine”, a adăugat Vasile Dîncu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.