PSD aşteaptă decizia CCR în privinţa numirii miniştrilor interimari, după care va decide paşii următori, declară la RFI purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Valeriu Steriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Social-democratul Valeriu Steriu spune că PSD aşteaptă decizia CCR privind Guvernul: ”În primul rând, aşteptăm peste două zile să vedem cu privire la numirea miniştrilor interimari ce părere are Curtea Constituţională. Este aceea care are în final ultimul cuvânt în această dispută. Noi suntem convinşi că ne va da dreptate şi că imediat, domnul preşedinte Iohannis va trebui să accepte cele trei numiri de miniştri interimari. Imediat după aceea, cu siguranţă, la nivelul unui Comitet Executiv al PSD vom stabili paşii următori”.

Purtătorul de cuvânt al PSD susţine că foarte mulţi parlamentari de la ALDE şi-au arătat intenţia de a vota alături de social-democraţi: ”În mare parte, putem spune că există aceeaşi structură. La momentul 2016 au fost discuţiile purtate între cei doi preşedinţi de atunci ai PSD şi ALDE. Voturile din Parlament vom vedea cum vor veni, sunt foarte mulţi parlamentari de la ALDE, care deja şi-au declarat intenţia de a vota alături de noi mai departe. Aşteptăm în această săptămână şi în ALDE să se liniştească apele şi să aleagă drumul pe care vor să meargă”.

Valeriu Steriu susţine că PSD nu se agaţă de putere.

”Nici gând să ne agăţăm de putere. Conform Constituţiei, suntem în totalitate în respectul ei, avem în clipa de faţă absolut toate punctele din Constituţie analizate de oameni care se pricep foarte bine la acest lucru”, a declarat Valeriu Steriu.

El ironizează Opoziţia în privinţa moţiunii de cenzură: ”Îl auzeam pe domnul Orban numărând ca şi în Caragiale: două la Primărie, trei dincolo. Deocamdată, dânsul nu a arătat că poate strânge niciodată în aceşti trei ani măcar numărul de voturi, precum au avut semnături la fiecare moţiune de cenzură (...). Moţiunea aceasta este o Fată Morgană. Până nu o vedem, până nu există, ea e doar în declaraţiile domnului Orban. Haideţi s-o vedem scrisă, depusă, înregistrată, pentru că astfel de texte la fiecare şase luni le avem. Le împărtăşim umorul de tip Caragiale, pe care îl arată de foarte multe ori. Cu texte de moţiune depuse în ultima săptămână de sesiune nu arătăm deloc a Opoziţie serioasă”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.