Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a prezentat, vineri seară, textul pactului pe care Viorica Dăncilă îl propune partidelor parlamentare, precizând că aşteaptă de la formaţiunile politice ”să fie alături de fiecare român” şi să semneze acest document. Social-democraţii propun ca pensiile şi salariile să nu fie tăiate şi să fie urmat calendarul creşterii acestora, dar şi să nu fie modificate diferite prevederi din Codul Fiscal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valeriu Steriu a citit, vineri seară, textul pactului pe care PSD îl propune partidelor parlamentare.

“Luând în considerare încrederea cu care ne-au învestit cetăţenii români pentru a le reprezenta interesele, ne angajăm în faţa acestora să respectăm prevederile prezentului Pact, document care urmăreşte realizarea pe termen lung a consensului politic privind menţinerea în vigoare a unui set de măsuri esenţiale pentru creşterea nivelului de trai în România. Ne angajăm în faţa cetăţenilor României să nu aducem atingere în niciun fel bunăstării românilor pe care îi reprezentăm, indiferent dacă vom fi la guvernare sau în opoziţie”, se arată în document.

Social-democraţii propun ca pensiile şi salariile să nu fie tăiate şi să fie urmat calendarul creşterii acestora.

“Cu privire la pensiile românilor, ne angajăm să NU susţinem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Legea Pensiilor care prevăd: majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1.775 lei, creşterea nivelului indemnizaţiei minime la 775 lei începând cu 1 septembrie 2020 şi recalcularea pensiilor. Cu privire la salariile românilor, ne angajăm să NU susţinem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Legea Salarizării care prevăd: majorarea salariilor din întregul sistem public, prevăzută la 1 ianuarie 2020 şi 1 ianuarie 2021, majorarea salariilor din Educaţie de la 1 septembrie 2020, acordarea de vouchere de vacanţă şi indemnizaţii de hrană, acordarea de sporuri, prime şi bonusuri”, a mai spus Valeriu Steriu.

În pactul respectiv se mai precizează ca partidele semnatare să nu susţină modificarea/ amânarea aplicării articolelor din Codul Fiscal care vizează impozitarea întreprinderilor mici şi mijlocii cu cifra de afaceri anuală mai mică de 1 milion de euro, modificarea  sau amânarea aplicării articolelor din Codul Fiscal care vizează nivelul de impozitare al persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activităţi independente şi să continue aplicare anuală a a Programului Start-Up Nation privind acordarea de granturi în valoare de 200.000 lei pentru un număr de 10.000 de firme debutante.

Steriu a mai spus că PSD aşteaptă acum răspunsul partidelor politice la acest pact.

“PSD este acum în aşteptarea răspunsurilor partidelor şi formaţiunilor politice. Aşteptăm şi ne dorim ca partidele politice să fie alături de fiecare român şi să semneze acest pact”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD în finalul declaraţiei de presă.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă a scris, vineri seară, pe Facebook, că partidele şi candidaţii se ceartă, negociază şi ”eşuează lamentabil în faţa românilor”, întrucât niciun pact propus până acum nu propune bunăstarea românilor. ”Propun partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor”, a scris Dăncilă, afirmând că doreşte ca ”oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.