Fostul de secretar de stat Valeriu Nicolae anunţă iniţierea unui fond care să sprijine ”oameni cinstiţi să facă politică şi jurnalism aşa cum ar trebui”, el precizând că a discutat deja cu Dacian Cioloş, Andrei Pleşu şi Raluca Prună, care ar fi dispuşi să fie într-un consiliu director al unui astfel de fond.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am eşuat de atât de multe ori încât cred că sunt super talentat la asta. Ca puşti după ce îmi ştergeam mucii de la miorlăială din tot sufletul mă gândeam ce aş putea să fac să nu mai fiu în aceeaşi situaţie în care fie îmi tăbăcise cineva curul (mama de cele mai multe ori) sau îmi rupsese creierul sau inima. Asta mă frământă şi acum”, scrie Valeriu Nicolae pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că are câteva idei pe care speră să le poată implementa.

”Cred că putem să folosim ce am învăţat anul ăsta pentru a face câteva chestii de care avem mare nevoie. Putem să sprijinim oameni cinstiţi să facă politică şi jurnalism aşa cum ar trebui”, susţine Nicolae.

”Dacă ne strângem îndeajuns de mulţi mini-moguli să creăm un fond prin care noi, cei care putem şi care ne dorim ca ţara asta să fie mai bună am putea să experimentăm o finanţare care să funcţioneze ca replică la şobolănismul politic. Dacian, domnul Pleşu, Raluca Prună sunt trei cu care am discutat şi care ar fi dispuşi să fie într-un consiliu director al unui astfel de fond”, anunţă Valeriu Nicolae.

El spune că sunt deja 40 de persoane dispuse să cedeze lunar o parte din salariile lor pentru ”a finanţa idei mai deştepte decât ale noastre”.

”Dacă reuşim să fim câteva sute sau câteva mii putem să schimbăm dependenţele de tip şobolan politic -jurnalist vuvuzea care au efecte catastrofale de care ne plângem mulţi dintre noi. Am zis că merită încercat. Ar trebui să fim minim 200 pentru a face chestia asta funcţională. Se mai bagă cineva ?”, mai scrie Nicolae, unul dintre primii interesaţi să contribuie la acest proiect şi care îi răspunde pe Facebook fiind Dragoş Pîslaru.

Valeriu Nicolae a fost secretar de stat în Ministerul Muncii, iar în urmă cu aproximativ trei luni a fost numit reprezentant special al secretarului general al Consiliului Europei pentru problemele romilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.