Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu a anunţat, joi, după ce România a primit primii bani din PNRR, de la Comisia Europeană, că va demara, în scurt timp, o serie de informări ale administraţiilor locale astfel încât primarii să înceapă să acceseze fonduri atât din PNRR, cât şi din alte programe, pentru ca gradul de absorbţie să fie cât mai mare. El menţionează că ţara noastră a obţinut 80 de miliarde de euro în urma negocierilor cu Comisia Europeană, pentru perioada 2021-2027.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Comisia Europeană a transferat astăzi, ţării noastre, suma de 1,8 miliarde de euro, echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate acestei ţări din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Planul României în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă cuprinde 107 investiţii în mai multe domenii şi 64 de reforme. România va primi, în total, 29,2 miliarde EUR, pentru finanţarea unor investiţii şi reforme ambiţioase, care vor transforma profund economia şi societatea noastră”, a scris Vîlceanu pe Facebook.
 
Ministrul Fondurilor Europene precizează că ”PNRR este un program important pentru că îşi propune să rezolve într-un timp relativ scurt probleme care trenează de mult timp, însă în exerciţiul financiar 2021-2027, România poate accesa şi alte proiecte”.
 
”Reamintesc faptul că ţara noastră a obţinut 80 de miliarde de euro în urma negocierilor cu Comisia Europeană, pe perioada 2021-2027. Voi demara, în scurt timp, o serie de informări ale administraţiilor locale astfel încât primarii să înceapă să acceseze fonduri atât din PNRR, cât şi din alte programe, astfel încât gradul de absorbţie să fie cât mai mare. Ne dorim să fie atraşi cât mai mulţi bani, însă din calitatea mea de ministru voi fi foarte atent ca aceşti bani să fie cheltuiţi în folosul oamenilor în domenii esenţiale precum sănătate, educaţie, infrastructură, exact ceea ce aşteaptă românii de la noi”, declară Vîlceanu. 

 

Comisia Europeană a transferat, joi, României, 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, reprezentând echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei ţări în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă. Se preconizează că România va primi, pe parcursul planului său, un total de 29,2 miliarde euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.