Reprezentanţii USR au acuzat că PSD şi PNL refuză sistematic de patru luni să introducă proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor în circuitul legislativ, pentru a ajunge la dezbatere şi vot în plenul Legislativului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii de grup USR de la Camera Deputaţilor şi Senat au solicitat luni preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului organizarea unui Birou permanent reunit care să introducă pe ordinea de zi proiectul USR de eliminarea a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Proiectul de lege a fost depus de USR pe 6 mai după decizia CCR prin care legea care a eliminat aceste pensii a fost declarată neconstituţională, în motivare precizându-se că parlamentarii au acţionat cu „impetuozitate” şi „grabă” în adoptarea legii.

„Din 6 mai am cerut în repetate rânduri, în şedinţele de Birouri Permanente Reunite, introducerea proiectului de ordinea de zi. De fiecare dată ne-am lovit de refuzul PSD şi PNL care, din nou, fac scut în jurul privilegiilor la care nu vor sa renunţe sub nicio formă. Cinismul parlamentarilor PSD şi PNL este fără margini când vine vorba de pensii speciale! Încetaţi să mai risipiţi banii românilor, în plină criză!”, a declarat senatorul Radu Mihail, liderul de grup USR, conform unui comunicat de presă al partidului.

USR reaminteşte că problema pensiilor speciale trebuie rezolvată până la finalul anului pentru că este jalon PNRR, adaugă sursa citată.

„Asta dacă această coaliţie PSD-PNL îşi doreşte ca România să primească banii de la Comisia Europeană. USR nu va renunţa până când acest proiect nu va ajunge pe circuitul legislativ, iar pensiile speciale ale parlamentarilor vor fi eliminate”, mai susţine sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.