Reprezentanţii USR PLUS au transmis că viitorul Avocatul Poporului nu trebuie să copieze metehnele predecesorilor săi şi trebuie să fie un bun profesionist şi să dea dovadă de imparţialitate şi să îi apere pe români, nu pe politicienii care îl propun pentru această funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La aproape doi ani de când a fost recompensată de PSD şi ALDE cu funcţia de Avocatul Poporului, pentru sprijinirea penalilor în demersurile de blocare a Justiţiei, Renate Weber a fost revocată azi din funcţie prin votul coaliţiei USR PLUS-PNL-UDMR.
 
Motivele revocării ţin de neîndeplinirea misiunii stabilite de Constituţie şi legi şi de neapărarea drepturilor şi libertăţilor românilor, simultan cu acţiuni de destabilizare a altor instituţii ale statului şi cu demersuri care au urmărit mai degrabă satisfacerea unor interese personale şi de grup.

A îngreunat lupta anticorupţie şi combaterea pandemiei COVID-19 şi a pus umărul atât la menţinerea pensiilor speciale, cât şi la neimpozitarea lor. Iar când a fost vorba de introducerea unei noi categorii de pensii speciale pentru primari şi şefii de CJ-uri, prin Codul administrativ adoptat de Guvernul Dăncilă, Renate Weber s-a plasat de partea baronilor locali.
 
În flagrantă contradicţie cu atenţia acordată pensiilor speciale, a ignorat total drama sutelor de minori victime ale abuzului, violenţei şi exploatării, dar şi subiectul copiilor dispăruţi din România.
 
Viitorul Avocatul Poporului nu trebuie să copieze metehnele predecesorilor săi. Trebuie să fie un bun profesionist şi să dea dovadă de imparţialitate, să apere interesul românilor, nu pe al politicienilor care-l propun pentru această funcţie”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a USR. 
 
Ludovic Orban a afirmat că săptămâna viitoare vor începe procedurile pentru numirea unui nou Avocat al Poporului, după ce plenul reunit de miercuri a adoptat hotărârea de revocare din funcţie a Renatei Weber, deoarece obiectivul coaliţiei este ca numirea să fie făcută până la finalul acestei sesiuni parlamentare.
 
Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de miercuri, proiectul de hotărâre pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului. UDMR ar urma să propună Avocatul Poporului în cazul revocării lui Renate Weber, după ce liderii coaliţiei au ajuns la un acord pe această temă, au declarat pentru News.ro surse politice. Astfel ar putea fi propus pentru această poziţie Fábián Gyula, profesor de drept în Cluj-Napoca.
 
PSD a anunţat că va ataca la CCR decizia Parlamentului de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.