Consilierii locali USR PLUS din Iaşi i-au cerut demisia primarului Mihai Chirica în şedinţa de consiliu de joi, motivând că oraşul nu poate funcţiona cu un primar cu două dosare penale. Primarul Mihai Chirica a răspuns că preocuparea sa în următorii trei ani este să spună adevărul şi să rezolve problemele ieşenilor. Ulterior, edilul a recunoscut că nu se simte confortabil din cauza dosarelor sale din Justiţie, dar că se consideră nevinovat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul grupului de consilieri USR PLUS Iaşi, Ana Raluca Roşu, a solicitat în debutul şedinţei de consiliu local, demisia primarului Mihai Chirica, ea spunând că edilul face oraşul de râs.

"Solicit demisia lui Mihai Chirica din funcţia de primar. Aţi făcut de râs Iaşiul. Sunteţi dublu inculpat după doar şase luni de mandat. Iaşiul nu poate funcţiona cu un primar cu două dosare penale”, a declarat Roşu.

Mihai Chirica a afirmat că singura sa preocupare în următorii trei ani este să prezinte adevărul şi să rezolve problemele ieşenilor.

Consilierul USR PLUS Răzvan Timofciuc a insistat pe tema dosarelor în care este implicat Chirica, precizând că, oriunde în lume, un primar cercetat penal ar fi demisionat din funcţie.

"Nu ţineţi oraşul prizonier. Este o chestiune de bun-simţ”, a spus Răzvan Timofciuc.

Edilul Mihai Chirica a răspuns că nu se simte confortabil, dar că se consideră nevinovat.

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, miercuri, că se autosuspendă din fruntea filialei municipale a PNL, pe fondul problemelor sale din justiţie, el precizând că timpul va arăta că acuzaţiile lansate împotriva sa nu sunt adevărate. 

Un număr de 15 persoane, între care primarul Iaşiului, fostul arhitect-şef al oraşului şi patronul unui ziar local, sunt urmărite penal în dosarul privind concesionarea unui teren al Primăriei Iaşi.

Edilul Mihai Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că un teren situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

Mihai Chirica a fost trimis în judecată şi într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.