Parlamentarii USR, membri ai comisiilor pentru Educaţie din Senat şi Camera Deputaţilor, îi solicită noului ministru al Educaţiei Ligia Deca să vină săptămâna viitoare la o audiere în faţa comisiilor de specialitate pentru a-şi prezenta viziunea asupra mandatului, priorităţile, dar şi planul pentru noile legi ale Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O asemenea invitaţie este cât se poate de firească în condiţiile în care Ligia Deca nu a trecut printr-o audiere parlamentară, în care să îşi exprime poziţia cu privire la noile legi ale Educaţiei, mai arată comunicatul de presă al USR.

„Vrem să înţelegem în primul rând dacă doamna Deca este sau nu captivă grupărilor şi intereselor politice care au pus mâna pe educaţie şi dacă va închide ochii în faţa lor. USR este îngrijorat că în coaliţia politică PSD-PNL se va alege calea continuităţi proiectelor de lege-Cîmpeanu, în ciuda protestelor publice generalizate pe mai multe teme precum admiterea inechitabilă în licee sau amnistierea prin lege a plagiatorilor. Noi cerem în continuare retragerea şi rescrierea acestor proiecte”, a afirmat senatorul USR Ştefan Pălărie, membru în comisia de Educaţie din Senat, conform sursei citate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.