USR Mogoşoaia a demarat vineri campania de strângere de semnături pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PNL, Paul Precup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Referendumul de demitere a devenit absolut necesar din cauza nenumăratelor încălcări grave ale legislaţiei de către primarul Precup, prin ignorarea şi modificarea ilicită a oricăror prevederi care stăteau în calea realizării Sectorului Zero, un tun imobiliar uriaş, de peste 1.200 de hectare, arată un comunicat de presă al USR.

Conform sursei citate, interesele personale ale primarului şi ale apropiaţilor săi au dus astfel la luarea unor decizii administrative cu grave consecinţe asupra viitorului comunităţii.

Printre nenumăratele nereguli legislative care îi sunt imputate primarului PNL se numără următoarele:

„• A reinventat matematica, pentru a expropria terenurile oamenilor la preţuri de nimic. În 19 ianuarie 2022, primarul a modificat în mod abuziv Regulamentul de funcţionare al Consiliului Local, în sensul declarării majorităţii calificate ca fiind de 10 voturi şi nu de 11. Modificarea este în contradicţie cu Codul administrativ şi cu ordinul de ministru care stabileşte cum se calculează majoritatea în Consiliul Local (Ordinul nr. 25/14.01.2021 alin. 2, lit. k). Precup avea nevoie de această modificare deoarece, în decembrie, pe baza unor hotărâri luate cu 10 voturi „pentru”, Consiliul Local declanşase procedura exproprierii a peste 300 de hectare de teren, deţinute de 276 de proprietari;

• A rescris din pix o hotărâre de Consiliu Local prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului Sectorul Zero, iar primarul a fost împuternicit să semneze „contracte de tranzacţie” cu proprietarii terenurilor afectaţi de proiect. Consiliul Local a aprobat o anumită formă a Hotărârii 233, dar pe site a apărut o altă variantă, existând suspiciuni de fals în acte, sesizate de consilierii USR la DNA;

• A revocat peste noapte o hotărâre de consiliu (HCL 109/2017) care produsese deja efecte, deoarece în baza acesteia primarul a luat un credit de 6 milioane de euro pentru dezvoltarea proiectului Sectorul Zero, fiind făcute de asemenea tranzacţii cu terenuri. Conform Legii contenciosului administrativ (Legea nr. 554/2004), revocarea unei hotărâri care a produs efecte este ilegală”, conform sursei menţionate.

„Primarul Precup a uitat de ce a fost ales în fruntea comunităţii, nu îi mai reprezintă pe oameni şi se preocupă exclusiv de un mega tun imobiliar, servind clientela din partide, în special din PNL. Avem străzi neasfaltate şi fără canalizare, mizerie la tot pasul, o grădiniţă începută acum 16 an, un dispensar deplorabil. Primarul vrea să facă un proiect fantasmagoric, un oraş de 80.000 de locuitori, când nu poate avea grijă de o comună cu 800 de oameni. USR doreşte dezvoltarea acestei comune, dar o adevărată dezvoltare, nu tunuri imobiliare”, a afirmat Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR.

Consilierul local USR în Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a precizat că edilul a nesocotit intereresele cetăţenilor.

„Începem strângerea de semnături pentru că primarul a nesocotit interesele noastre, ale tuturor celor care vrem să avem o viaţă de calitate în această comună. Avem nevoie de o şcoală mai mare, avem nevoie de grădiniţe a căror construcţie să nu dureze 15 ani, nu avem nici măcar o piaţă de week-end în Mogoşoaia, asfalt, canalizare. Primarul a decis că interesele sale personale şi ale grupului pe care îl reprezintă sunt mai importante decât interesele locuitorilor. Noi vrem să gândim împreună cu aceştia un alt mod de a face administraţie, în folosul tuturor cetăţenilor”, a afirmat Felicia Ienculescu-Popovici.

Potrivit sursei amintite, membrii USR se arată încrezători că vor aduna cele 1.800 de semnături necesare pentru declanşarea referendumului de demitere, cu ajutorul cetăţenilor implicaţi în comunitate, voluntarii USR începând de astăzi să strângă zilnic semnături.

La finalul lunii ianuarie, Dacian Cioloş a anunţat, după şedinţa conducerii partidului, că a fost decisă depunerea unei plângeri penale, la DNA, în privinţa exproprierilor de la Mogoşoaia, în urma agresiunii asupra unei consiliere USR, de către doi colegi de la PNL şi PMP. El a adăugat că, totodată, colegii din organizaţia USR Mogoşoaia au decis să lanseze strângerea de semnături pentru demiterea primarului Precup de acolo, care „este vinovat de presiunile pentru adoptarea acestui proiect imobiliar şi care nu mai reprezintă, din punctul lor de vedere, interesele cetăţenilor de acolo din Mogoşoaia”.

La rândul său, primarul comunei Mogoşoaia, Paul Precup, l-a invitat pe fostul preşedinte al USR, Dacian Cioloş, la sediul primăriei pentru a-i explica proiectul „Sectorul Zero”. „Sigur că domnul Cioloş se poate informa in continuare de la domnul Cătălin Drulă care are un interes direct, prin faptul că deţine teren în Mogoşoaia, dar se va afla în continuare în eroare. Nu văd niciun motiv pentru care domnia sa ar putea să refuze invitaţia mea deschisă, în condiţiile în care a venit şi la o şedinţa a Consiliului Local, pe alte teme şi în lipsa mea”, a adăugat edilul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.